Cioloş: Nu-l cunosc pe Soros. Ponta şi miniştrii săi s-au întâlnit şi fotografiat cu el

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos_govro

Dacian Cioloş a declarat, luni, într-un interviu la Adevărul Live, referitor la acuzaţiile care i se aduc de către adversarii politici că ar „fi vândut Bruxelles-ului” şi că ar fi „omul lui Soros”, că sunt doar încercări de a denigra imaginea asupra Guvernului condus de el. Premierul a mai declarat că nu-l cunoaşte pe omul de afaceri George Soros, spre deosebire de fostul premier Victor Ponta care s-a fotografiat cu acesta. 

dacian ciolos_govro

„Eu nu-l cunosc pe acest domn (George Soros - n.r.). Sigur, am auzit din presă de dânsul şi am citit despre dânsul. Nu am avut de-a face niciodată cu dânsul, în schimb am văzut că şi fostul premier Ponta şi alţi miniştri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au întâlnit de mai multe ori. Nu ştiu ce au discutat cu dânsul atunci, dar tot ei sunt cei care vin acum şi încearcă să arunce această imagine negativă asupra acestui guvern”, a declarat premierul Dacian Cioloş, potrivit News.ro. 

„Faptul că mai sunt oameni din acest Guvern care vin din societatea civilă şi care ani de zile au demonstrat că în multe domenii organizaţiile non-guvernamentale au fost mai eficiente decât instituţii ale statului şi faptul că aceşti oameni, odată veniţi în Guvern, au lucrat să eficientizeze instituţiile statului, nu ştiu dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor”, a arătat premierul.

Cioloș: Nu ştiu ce înseamnă să fii patriot dacă aplici politici ca să ţii zone din România în sărăcie

Dacian Cioloş a respins şi acuzaţiile potrivit cărora ar fi „vândut Bruxelles-ului”.

„Această tendinţă de a atinge coarda naţionalistă din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuţi şi care au dus multe zone din România în sărăcie şi care acum mulţi dintre ei sunt cercetaţi penal pentru modul în care au gestionat banul public. Nu ştiu ce înseamnă din punctul lor de vedere a fi patriot şi a fi român, dacă ajungi la astfel de situaţii şi la astfel de rezultate. Aplici politici ca să ţii zone din România în sărăcie”, a spus şeful Executivului.

El a adus în discuţie perioada în care a fost comisar european din partea României, amintind despre reforma Politicii Agricole Comune pe care a făcut-o.

„Reforma Politicii Agricole Comune a luat bani de la cei cărora unii din ţară spun că eu sunt vândut, am redus alocaţiile bugetare din agricultură pentru a le creşte pentru România şi pentru alte ţări din Europa de Est. Deci, ăsta e modul în care eu sunt vândut Bruxelles-ului. Datorită credibilităţii am reuşit să atragem investiţii, să creăm locuri de muncă în România şi cred că România începe să devină credibilă şi din acest punct de vedere”, a arătat premierul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri