Dacian Cioloş a fost „adoptat” în unanimitate de PNL

Data publicării:
161102_PNL_CN_CIOLOS_gorghiu04_INQUAM_Octav_Ganea

Consiliul Naţional al PNL a votat în unanimitate o rezoluţie prin care îl desemnează pe Dacian Cioloş candidat la funcţia de prim-ministru după alegerile din 11 decembrie. Conducerea liberalilor şi-a asumat şi Platforma #România100, propusă de actualul premier.

În discursul ţinut înaintea votului din Consiliul Naţional, Dacian Cioloş a spus că majorarea salariilor este necesară. Dar că nu poate fi făcută conform propunerilor existente în acest moment în Parlament, deoarece ar însemna luarea unor decizii riscate care ar duce la repetarea istoriei. Este vorba de perioada 2008 – 2009, când după o creştere economică spectaculoasă înregistrată în timpul guvernului liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu a urmat criza economică.

Dacian Cioloş: „Da, avem nevoie în perioada următoare să facem ca evoluţia bună economică a României să fie resimţită şi în nivelul de trai al românilor. Dar dacă nu facem asta cu decizii responsabile riscăm să repetăm din nou istoria şi după o perioadă de creştere economică să ajungem din nou la probleme. De aceea cred că ideea de a mări salariile – ca să iau un exemplu al dezbaterilor din momentul de faţă -, ideea de a transmite creşterea economică şi în evoluţia salariilor este un lucru necesar. Dar dacă acest lucru se face în mod populist şi doar electoralist cred că trebuie să explicăm oamenilor că prin asta le riscăm viitorul şi riscăm viitorul economiei româneşti. Pentru că problema în România nu este o creştere procentuală a salariilor într-un domeniu sau altul ci problema pe care, din păcate, în ultimii 10 ani nimeni nu a reuşit să o rezolve, propbabil tocmai datorită modului de abordare a politicii salariale pe termen scurt... Problema este că nu am trata chestiune disfuncţionalităţilor în abordarea politicii salariale ci am mers cu creşteri salariale doar procentuale. Şi de aceea cred că ceea ce trebuie să propunem oamenilor şi să ne asumăm este această guvernare responsabilă care să privească orice decizie de acest gen în perspectivă, într-o perspectivă a dezvoltării. Aceste lucruri vi le propun prin platforma pe care am supus-o dezbaterii publice, platformă pentru care sper că am şi susţinerea dumneavoastră. Să pornim de la nişte principii, să pornim de la toate lucrurile care trebuie făcute în perioada imediat după instalarea unui guvern în aşa fel încât o perioadă de 4 ani de guvernare să însemne o viziune, în primul rând pentru dezvoltarea României şi mai puţin listarea unor măsuri imediate.”

În discursul său, Alina Gorghiu i-a tramsmis preşedintelui PSD Liviu Dragnea să nu mai spere că va fi vreodată prim-ministrul României, deoarece acest lucru nu se va întâmpla. „Mulţumesc premierului că a venit alături de noi să îşi prezinte platforma, PNL a fost partidul care a susţinut Guvernul un an de zile. Suntem generaţia care va face bilanţul celor 100 de ani de la marea Unire, care va trebui să dea un raport pozitiv pentru puţină vreme, care va trebuie să arate nu doar respect, ci şi speranţă în viitor”, a adăugat preşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri