Dîncu: Trebuie ca România să se întoarcă acasă

Data actualizării: Data publicării:
vasile dincu

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, duminică, după ce și-a exercitat dreptul de vot pentru alegerile parlamentare, că a votat singurul proiect de dezvoltare a României din campania electorală și pentru ca românii să se întoarcă acasă, inclusiv cei care sunt acasă, dar nu se simt așa.

vasile dincu

"Am votat pentru resetarea sistemului, pentru a schimba logica sistemului politic din România, a trece de la o politică a dezbinării, a războiului politic continuu, a războiului permanent, la o politică a dezvoltării. Cred că trebuie, azi, când suntem în ceasul al 12-lea, mai avem doi ani până la 100 de ani de stat național, trebuie să schimbăm violent modul în care facem politică, să facem un nou contract social. Cred că în acest contract social oamenii trebuie puși pe primul loc, oamenii înaintea profitului, trebuie să ne gândim la fericirea oamenilor și mai puțin la statistici și la scheme de dezvoltare statistică. Am senzația că oamenii așteaptă în acest moment de la politicieni altceva decât ceea ce am oferit noi până acum în 25 de ani și cred că trebuie să coborâm la aceste vise ale oamenilor și să începem să le punem în fața politicii, ca principalul scop al politicii", a afirmat Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, e nevoie de o politică a dezvoltării și nu de una ideologică, a împărțirii României în două.

"România are nevoie în acest moment mai mult de o politică civilă, o politică de dezvoltare, o politică de lucrări publice și mai puțin de o politică a continuei lupte ideologice, a împărțirii României în două, o Românie bună și o Românie rea, o Românie a celor care sunt curați și o Românie a celor care nu sunt curați etc. Cred că este un moment în care trebuie să valorificăm ceea ce are bun România, resursele noastre, ca România să se poată întoarce acasă. Să se poată întoarce acasă și cei care sunt acasă, dar nu se simt bine în acest moment acasă. O politică pentru oameni, asta cred că este scopul politicii noastre în viitor și acesta este proiectul în care cred. Am votat singurul proiect care a fost în această campanie electorală, singurul proiect de dezvoltare a României", a conchis Vasile Dîncu.

Vicepremierul Vasile Dîncu a votat la secția nr. 117 din Cluj-Napoca, alături de soția sa, Maria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri