Dragnea spune că Iohannis a încălcat Constituția

Data publicării:
liviu dragnea fb-4

Liderul PSD, Liviu Dragnea, consideră că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia. "În acest moment, preşedintele este agent electoral PNL. Eu cred că preşedintele a încălcat Constituţia, dar nu sunt constituţionalist", a spus Dragnea, la Adevărul Live, declarația liderului PSD reprezentând o trimitere la Constituție.

liviu dragnea fb-4

 

Legea fundamentală prevede că un președinte care încalcă grav Constituția poate fi suspendat de Parlament, după care se organizează referendum de demitere. PSD a inițiat în două rânduri suspendarea șefului statului, în mandatele lui Traian Băsescu.

La rândul său, șeful statului declarase cu o zi înainte că nu se teme de o eventuală suspendare, întrebat de ziarişti dacă are această temere în cazul în care va refuza să numească un premier care a fost condamnat penal.

Dragnea a comentat precizarea repetată a șefului statului, care a spus că sub nicio formă nu va desemna ca premier o persoană care are o condamnare penală, declarând că nu poți accepta prim-ministru un om cu cazier, câtă vreme în această țară nici paznic nu te poți angaja dacă ai cazier.

"Aceste alegeri nu sunt pentru a găsi un loc de muncă pentru Dacian Cioloş sau pentru a angaja un paznic la Guvern. Aceste alegeri sunt despre îndrăzneala de a crede în poporul nostru şi de a crede în noi. Oamenii vin la vot pentru că vor o viaţă mai bună.Oamenii nu vin să voteze pentru că ulterior nişte şmecheri să tranzacționeze voturile lor prin nişte înţelegeri oculte, prin unghere, ca şi cum votul lor ar fi degeaba. După 11 decembrie, partidele se întâlnesc şi încearcă să formeze o majoritate. Votul din 11 decembrie va da răspunsul la toate întrebările. Eu nu mi-aş permite, ca preşedinte, să le spun românilor cu cine să voteze sau mai ales cu cine să nu voteze. Aşa au votat şi la locale, aşa vor face şi acum. Am auzit că vor un premier european. Eu poate sunt retrograd, dar eu vreau un premier român", a afirmat Dragnea.

Dragnea a refuzat, din nou, să spună ce nume de premier propune PSD. Întrebat ce șanse au numele vehiculate de posibili premieri din partea PSD,  Gabriela Firea, Vasile Dâncu, Corina Creţu, Sorin Moisă, liderul  social-democraților a răspuns: "Dacă vreţi să ţinem toată emsiunea aşa, eu n-am nicio problemă. Sunt oameni ale căror nume sunt vehiculate de alţii şi sunt nume care sunt vehiculate chiar de unii dintre ei, care se autopropun."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri