Ghinea acuză: Şeful CJ Vaslui face presiuni asupra aleşilor locali

Data publicării:
cristian ghinea_gov

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, candidat USR la Parlament, acuză că şeful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), face presiuni asupra aleşilor locali din judeţ pentru a nu participa la întâlnirea de vineri cu Dacian Cioloş.

cristian ghinea_gov

Ghinea face referire la vizita premierului Dacian Cioloş de vineri din judeţul Iaşi, unde va avea o întâlnire cu autorităţi locale şi judeţene din judeţele Iaşi şi Vaslui.

"Mi se pare o ticăloşie incredibilă să nu laşi oamenii să meargă acolo, în condiţiile în care guvernul Cioloş are o politică anti-sărăcie gândită special pentru zone ca Vasluiul", a declarat Ghinea, potrivit unui comunicat USR, în care se precizează că există "presiuni" asupra aleşilor locali.

Fostul ministru al Fondurilor Europene susţine că Dumitru Buzatu încearcă să îi împiedice pe primari să acceseze serviciul de consultanţă pentru proiecte pe fonduri europene înfiinţat de guvernul Cioloş pentru Valea Jiului, Roşia Montană şi Vaslui.

"La prefectura Vaslui există doi oameni plătiţi de Ministerul Fondurilor Europene pentru a asista autorităţile locale în scrierea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Spre mirarea noastră, PSD local blochează acest ajutor. (...) Este o situaţie similară cu cea de la Teleorman, acolo unde baronul Liviu Dragnea este foarte bogat, nu ştim de unde, iar judeţul foarte sărac", a spus candidatul USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri