Gorghiu: E strigător la cer ca PSD să modifice legea pentru ca Dragnea să fie premier

Data publicării:
alina gorghiu facebook 10 07 2015

Alina Gorghiu, președinte al PNL, consideră că este "strigător la cer" ca PSD să modifice legea care-i interzice lui Liviu Dragnea să fie prim-ministru.

alina gorghiu facebook 10 07 2015

Legea invocată, 90/ 2001,  prevede, la articolul 2, că nu pot fi membri ai guvernului aceia care au suferit condamnări penale și nu se află în aituație de incompatibilitate.

Alina Gorghiu a spus că este strigător la cer ca PSD să modifice această lege de dragul lui Liviu Dragnea.

"Să ajungi tu, partid mare, cu pretenții, să speri ca după alegeri să modifici o lege doar ca domnul Dragnea să poată fi premier al României... mi se pare mult. Să ajungi să faci legi pentru un singur om... mi se pare strigător la cer", a zis Alina Gorghiu într-un interviu acordat DC News.

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul "Referendumul". La momentul respectiv, Dragnea s-a retras din Guvern, unde era ministru al dezvoltării regionale și a rămas președinte al PSD.

De-a lungul campaniei electorale, Dragnea a declarat în mai multe rânduri că nu ar fi interesat de funcția de premier, ci doar de cea de președinte al PSD. Pe de altă parte, Dragnea a refuzat să anunțe numele prim-ministrului pe care l-ar susțiune social-democrații. Victor Ponta a aanunțat, în ultima săptămână de campanie electorală, că PSD are o list-ă scurtă de posibili premieri, cu Liviu Dragnea pe primul loc, cu Eugen Teodorovici și Rovana Plumb.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri