Ambasadorul Klemm: Kovesi a făcut o treabă admirabilă. O aplaud puternic

Data actualizării: Data publicării:
hans klemm

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirmă, într-un interviu acordat News.ro, că susţine "pe deplin" mesajul transmis recent de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană condamnată pentru corupţie, şi îl felicită pe şeful statului pentru sprijinul său în lupta anticorupţie. Reprezentantul SUA la București spune că se așteaptă ca după alegeri România să aibă Parlament și Guvern integre și competente. Totodată, el apreciază activitatea procurorului - şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

hans klemm

Motivul susţinerii, în cazul amândurora, este susinerea luptei âmpotriva corupiei.

Oficialul SUA a adresat un mesaj pentru alegătorii români în pragul începerii campaniei electorale pentru parlamentare, îndemnându-i, aşa cum a făcut-o şi la alegerile locale, să voteze candidaţi competenţi şi integri.

De asemenea, el a transmis că se aşteaptă de la noul Guvern şi de la noul Parlament să fie "integru şi competent".

"Îl felicit pe preşedintele Iohannis pentru sprijinul foarte puternic şi constant pentru lupta anticorupţie a României. Îl felicit şi pentru încurajarea alegătorilor şi a partidelor de a aduce la putere un Guvern integru şi competent, fără probleme de corupţie.

Dacă România, dacă noul Guvern îşi pot asuma aceste două concepte cred că va fi foarte bine atât pentru relaţiile româno-americane, cât şi pentru cetăţenii români. Parteneriatul strategic este într-un loc foarte bun, cu o traiectorie foarte bună, şi România se găseşte într-un loc foarte bun în acest parteneriat. Am încrederea că noul Guvern al României va reflecta aceste idealuri ale competenţei şi integrităţii şi va contribui la întărirea pe viitor a relaţiilor cu SUA", a afirmat ambasadorul SUA.

Hans Klemm: „Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi a făcut o treabă admirabilă. Ca procuror şef al DNA, a trimis la închisoare nişte oameni destul de puternici. Nu este suprinzător că are duşmani ca urmare a acestui lucru şi cred că vedeţi acest lucru în momentul de faţă. Dacă există vreo pată pe activitatea ei, există autorităţi care vor putea investiga şi evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes în a conduce lupta anticorupţie a României”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri