L. Dragnea: A fost scos de pe liste Ion Călinoiu, care a fost azi condamnat penal

Data publicării:
liviu dragnea fb

Liderul PSD, Liviu Dragnea a anunţat că membrii CEx au aprobat, cu unele modificări, listele cu candidaţi propuse de către organizaţiile judeţene, cele mai notabile modificări fiind scoaterea de pe liste a lui Ion Călinoiu, fost preşedinte al CJ Gorj, şi a lui Ioan Cindrea, fost preşedinte al CJ Sibiu, din cauza condamnărilor penale.

”Au fost şi situaţii în câteva judeţe în care listele au suferit modificări. Am avut din păcate în timp real o astfel de situaţie cu listele de la Gorj. Domnul Călinoiu azi a avut o problemă. Pe locul unul la Senat, în locul lui, este Florin Cârciumaru”, a spus Liviu Dragnea, referindu-se la decizia de condamnare, în primă instanţă, a lui Ion Călinoiu, la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, care a fost dată chiar în timpul şedinţei CEx.

De asemenea, CEx nu a aprobat candidatura lui Ioan Cindrea la Sibiu, pe locul I la Camera Deputaţilor. ”Domnul Cindrea nu a aceptat acest lucru şi a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei. Mâine-poimâine va fi desemnat un interimar”, a precizat preşedintele PSD. Refuzul lui Cindrea este legat tot de o condamnare penală.

Liviu Dragnea a precizat că peste două treimi dintre cei propuşi de către PSD sunt candidaţi noi, cu o reprezentare în creştere a tinerilor şi femeilor. ”Avem mulţi tineri care nu sunt foarte cunoscuţi. Nu am alergat după foarte mari personalităţi”, a explicat Dragnea.

El a explicat şi motivele pentru care Eugen Teodorovici candidează pentru Senat la Tulcea, iar Nicolae Bănicioiu pentru Camera Deputaţilor la Iaşi, motive legate de expertiza lor ca fost minstru de Finanţe, respectiv al Sănătăţii..

”Am convenit aceste două destinaţii din anumite motive. La Tulcea există sume din fondurile europene de peste un miliard de euro. Este important pentru autorităţile de acolo să fie un parlamentar cu experienţă în fonduri europene şi bugetul de stat, care să-i ajute pentru implementarea programului care este vital pentru Deltă (...) Iaşii este unul din locurile unde vreme să realizăm unul dinte cele 8 spitale mari regionale din România. Nicu Bănicioiu este cel mai indicat om pentru a discuta despre aceste probleme.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Ion Călinoiu a fost condamnat, marţi, la patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în formă continuată, după ce nu ar fi menţionat în declaraţia de avere venituri realizate în calitate de expert la Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Decizia instanţei nu este definitivă.

În primăvară, Ioan Cindrea a fost demis de către Prefectura Sibiu, în urma unei condamnări definitive la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce, în perioada 2009 - 2011, când era deputat, a angajat-o pe soţia sa la biroul parlamentar, ea încasând ilegal salarii în valoare totală de aproximativ 35.000 de lei.

Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu l-au condamnat pe Ion Călinoiu la patru luni de închisoare cu suspendare şi au dispus un termen de doi ani de încercare, el fiind acuzat că nu a menţionat în declaraţia de avere veniturile realizate în calitate de expert, în anii 2012 şi 2013, pe când era şi şef al CJ Gorj.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Dosarul penal în cazul lui Călinoiu a fost întocmit, în urma unei sesizări a inspectorilor ANI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri