L. Dragnea: Nu vreau să fac alianţă cu UDMR. Punct!

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea fb

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că nu va face alianță cu UDMR la guvernare după alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. El spune că singurii parteneri de alianță rămân cei de la ALDE, cu care speră să treacă de 50%.

liviu dragnea fb

„Eu nu vreau să facem alianță cu UDMR-ul la guvernare. Punct! Eu cred și sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD-ului și colegilor de la ALDE, în așa fel încât împreună să putem guverna în România așa cum își doresc românii, pentru o viață mai bună. Dacă nu vom avea aceste voturi, de ce să vorbim despre variante de prim-ministru? Dacă românii o să aibă mai multă încredere în niște cuvinte fără acoperire și niște oameni care au foarte slabă moralitate, arătând în ultimele zile lucrul ăsta, atunci asta e soarta. Nu am planul B, planul C, planul D, planul E", a declarat liderul PSD la un post de televiziune, citat de Agerpres.

El a adăugat că nici cu PNL nu va face un guvern de largă uniune națională, din cel puțin două motive. „Ca să poți să faci un guvern din cel puțin două partide trebuie ca acele partide, oamenii din acele partide să fie cât de cât compatibili. Ce-i acum în PNL, vorbim de PNL și de PDL-ul lui Băsescu, este imposibil să existe compatibilitate și colaborare cu PSD-ul. Este imposibil. Și atunci, ca să pornim într-un guvern, într-un act de guvernare, pe care să-l distrugem peste șapte luni de zile... Eu nu vreau să duc PSD-ul în această aventură. Al doilea motiv îl reprezintă lipsa totală de viziune pentru dezvoltarea României pe care au arătat-o în aceste luni. Adică, nu au niciun fel de viziune. Sper ca PSD și ALDE să facă peste 50%, dar asta o vor hotărî românii. Dar, deocamdată, văd că avem în fața noastră ca și adversari niște oameni care fiecare la rândul lui ori nu respectă Constituția, ori nu respectă legile, ori nu au niciun fel de moralitate", a spus Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri