Nicușor Dan declară că și-a cheltuit toți banii personali în campaniile USR

Data publicării:
nicusor dan digi24

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, spune, într-un interviu acordat News.ro, că pentru campania electorală la parlamentare partidul a reuşit să strângă doar 150.000 de euro din donaţii, faţă de 300.000 de euro, cât strânsese în campania din Bucureşti de la locale. ”Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile", afirmă liderul USR.

nicusor dan digi24

Nicuşor Dan spune că partidul stă mai rău decât în campania de la locale din Bucureşti, din punctul de vedere al donaţiilor primite pentru campanie.

”Atunci (la alegerile locale - n.r.) am reuşit să strângem 300.000 de euro, în precampanie şi campanie, iar acum nu am strâns decât 150.000 de euro, asta şi din cauză că principalii noştri donatori şi-au atins limita maximă cu care pot finanţa un partid, în campania locală. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu două, trei excepţii, în schimb am avut mult mai multe donaţii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donaţii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra şi o să continuăm să primim”, a afirmat Nicuşor Dan.

Liderul USR a menţionat că un aspect important este faptul că AEP nu a rambursat banii pe care i-au cheltuit în campania pentru alegerile locale. 

”Aşa cum prevede legea, AEP trebuie să ramburseze banii tuturor partidelor care au făcut cel puţin 3%, iar noi am făcut 30% . Au întârziat, mai întâi au spus că îi primim în septembrie, apoi pe 19 octombrie, acum au avansat o nouă dată, 5 decembrie, când nu îi vom mai putea folosi, din păcate”, a explicat el. 

Întrebat dacă va veni cu bani de acasă, Nicuşor Dan a răspuns: ”Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile. Sper, colegii mei, conform legi, banii vin de la candidaţi, iar partidul nu mai poate să strângă. Deci o să avem donaţiile online care se vor duce la candidaţi şi sper ca ceilalţi colegi ai mei să reuşească şi să se împrumute cu bani. Să începi o campanie electorală cu 100.000 de euro e cam puţin”, a mai afirmat Dan. 

Interviul integral cu preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, va fi difuzat vineri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri