Parlament2016: Hartă interactivă cu prezența la vot

Data actualizării: Data publicării:
harta alegeri

Trei olimpici internaționali la Informatică au creat o aplicație pentru vizualizarea prezenței la vot în timp real. Aplicația Parlament2016 monitorizează prezența generală la vot, prezența pe sexe, pe categorii de vârstă și poate fi comparată cu prezența la alegerile locale în toată țara sau pe județe și localități. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aplicația permite vizualizarea dinamică a prezenței la vot, din oră în oră, și preia datele de la Biroul Electoral Central (BEC).

Mihai Ciucu, Cătălin Tișeanu și Mihai Gheorghe, olimpicii care au creat aplicația, au pus-o la dispoziția oricui îi este de folos pentru a contribui la o bună desfășurare a alegerilor. 

Cum funcționează: 

Harta poate fi accesată la adresa parlament2016.ro și puteți vedea prezența la vot în fiecare județ ducând cursorul pe județul de care sunteți interesați. 

Dacă dați click pe hartă va fi afișată o comparație statistică între datele de la alegerile locale din 2016 și cele parlamentare de astăzi.

De asemenea, puteți folosi butonul de căutare (search box) pentru a căuta informațiile de care aveți nevoie în funcție de oraș.

După numărarea voturilor, harta va fi colorată în culorile partidului câștigător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri