PSD dă în judecată PNL

Data publicării:
slogan electoral psd

PNL va fi acționat în instanță săptămâna viitoare de PSD, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, Liviu Dragnea, liderul social-democrat.

În aceste zile, avocații social-democraților lucrează la plângerea care va fi depusă pentru furt intelectual.

slogan electoral psd

PSD-iștii sunt nemulțumiți și susțin că cei de la PNL le-au copiat sloganul, pe care, susține Liviu Dragea, l-au înregistrat la OSIM. Este vorba de sintagma „Îndrăznește să crezi în România”.

Social-democrații susțin că PNL a încălcat legea și pentru că, pe de altă parte, a folosit imaginea unui copil în ilustrația video de campanie fără să aibă acordul părinților.

Acest slogan al nostru a fost conceput și realizat cu mult timp înainte. Ce au făcut cei de la PNL? L-au furat efectiv. Au scris acolo Îndrăznește să crezi în România cu oameni cinstiți. Păi ce oameni cinstiți sunt ăștia, cu oameni care fură? Noi vorbim de infracțiuni pentru care probabil nu sunt absolut convins că nu vor da socoteală, că îl au acolo pe tătuca care îi protejează”, a declarat vineri Liviu Dragnea, într-o conferință de presă.

slogan electoral pnl

Liberalii spun însă că nu este vorba despre un furt intelectual, ci despre un slogan-replică la adresa adversarilor politici.

Nu este o similaritate întâmplătoare, este voită, nu e coincidenţă pur şi simplu, este o strategie pusă la punct, nu e nimic întâmplător în folosirea acelui slogan. Noi nu facem nimic altceva decât să arătăm că poţi să ai încredere în România dacă ea este guvernată de oameni cinstiţi, nu de oameni condamnaţi penal. Însă nu am nicio emoţie cu privire la faptul că ne-ar putea confunda cineva pe noi, cei din PNL, cu cei din PSD, chiar dacă două cuvinte de pe un material coincid", a declarat Alina Gorghiu, joi, după depunerea la BEM a listelor pentru alegerile parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri