Semnul electoral al USR, respins de BEC. Reacția lui Clotilde Armand

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan usr_fb

Biroul Electoral Central a respins, vineri, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, informează News.ro.

nicusor dan usr_fb

ACTUALIZARE.  Vicepreşedintele Uniunii Salvaţi România, Clotilde Armand, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro că formaţiunea va rezolva problema siglei cu care va merge în alegerile parlamentare, în urma respingerii acesteia de către Biroul Electoral Central, ea precizând că este o „chestiune minoră” cauzată de faptul că Tribunalul Bucureşti nu a finalizat în timp util fuziunea dintre USB şi USR.

„O să tratăm problema aceasta, dar nu mi se pare că este o problemă majoră a României. Fuziunea aceasta a fost făcut acum două luni, însă nu a fost definitivată de Tribunal. Este o fuziune simplă şi cred că sunt atâtea lucruri, mult mai importante de discutat, decât acesta”, a spus vicepreşedintele USR.

„Vom rezolva problema aceasta care este o problemă minoră. Noi ne ocupăm mai mult de partea de fond şi mai puţin de cea de formă şi nu este o consecinţă gravă. Electoratul nu este preocupat de acest lucru”, a completat Clotilde Armand.


 

 Fuziunea dintre cele două partide nu fusese finalizată la momentul depunerii cererii.

Potrivit legii 208/2015 privind alegerile parlamentare, semnele electorale trebuie să se deosebească de cele anterior înregistrate de alte formaţiuni, având în vedere că ele aparţin de drept primei formaţiuni care a depus cererea. În acest caz, notează BEC, este vorba despre Uniunea Salvaţi Bucureştiul, formaţiune care a candidat la alegerile locale.

Biroul Electoral Central a transmis că, la verificarea datelor din instanţă, pe 16 octombrie, când USR a depus cererea privind semnul electoral, fuziunea cu USB nu era finalizată printr-o hotărâre definitivă şi nu a fost înregistrată la Tribunal.

Din acest motiv, BEC a decis să respingă înscrierea semnului electoral al USR, care va trebui acum să îşi aleagă o nouă prezentare grafică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri