Sloganurile partidelor în campania electorală

Data publicării:
stampile vot - roaep

Campania electorală a început, oficial, alaltăieri, iar partidele candidate s-au prezentat la start cu sloganuri pe care și le doresc cât mai percutante. Unii mizează pe tradiţie, alţii cred că originalitatea este cheia succesului.

După multă gândire, liberalii au decis că sloganul „România înainte” îi reprezintă cel mai bine şi că ar putea convinge electoratul. Vor să transmită ideea de continuitate.

România a fost realizată de liberali, Cuza a fost adus de liberali, schimbul acesta al împingerii României înainte este o chestie de tradiţie”, spune Gheorghe Falcă, vicepreşedinte PNL.

Social-democrații merg cam pe aceeaşi idee, dar cu alte nuanţe. Vor să îi convingă pe români că locul lor este aici în ţară şi că nu trebuie să mai caute bunăstarea printre străini. Tocmai de aceea sloganul este „Îndrăzneşte să crezi în România”.

„Până la urmă dacă cei care trăiesc în România nu cred în ţara lor, nu cred sau nu se implică ca această ţară să devină una în care ei să îşi dorească să trăiască... este şi mesajul pe care noi ni-l dorim, să facem din România o ţară atrăgătoare”, afirmă Gabriel Petrea, preşedintele TSD.

Mesajul cu care Alianța Liberalilor și Democraților intră în campanie pare asemenător. Ei vor să redea România românilor.

„Constat din păcate că în România anului 2016 că din ce în ce mai mulţi români au sentimentul de lipsă de suveranitate, au sentimentul că România nu mai este condusă demult din interior ci din afară”, consideră Daniel Constantin, copreşedinte ALDE.

Uniunea Salvaţi România mizeaze pe cartea noutăţii. Cu sloganul „În sfârşit ai cu cine” speră să îi convingă pe alegători că sunt altfel decât politicienii din ultimii 26 de ani.

„Foarte mult timp românii au ales răul cel mai mic, între partide care ştiau deja că au guvernat foarte prost şi au generat corupţie şi sărăcie iar acum USR oferă o alternativă”, declară Nicuşor Dan, preşedinte USR.

Mişcarea Populară intră în arena electorală cu sloganul „Luptă pentru România”. Spun că vor să le transmită alegătorilor că nu se dau în lături de la nimic, oricât de grea va fi bătălia electorală.

Suntem un partid de luptători, de oameni care îşi asumă obiective îndrăzneţe şi nu le abandonează”, susține Eugen Tomac, preşedinte executiv PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri