Supraviețuitorii din Colectiv îi cheamă pe români iasă la vot

Data actualizării: Data publicării:
colectiv

Mai mulți supraviețuitori ai incendiului din Colectiv au făcut un apel la români să iasă pe 11 decembrie la vot. „Știu că te doare de cum a ajuns țara asta, de corupție, de birocrație, de nepotisme. Dacă vrei drepturi egale și legi care să te protejeze mergi pe 11 decembrie la vot!”, este mesajul victimelor din Colectiv. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajele supraviețuitorilor din Colectiv:

Tedy Ursuleanu :Înainte de Colectiv nu mergeam la vot, mă pregăteam să emigrez, voiam un job, voiam drepturi, voiam niște reglementări exact cum se întâmplă în străinătate. Știam că la noi nu vor fi prea curând, însă acum sunt convinsă că dacă vom lua măsuri împreună se poate. Putem face și din România o țară exact așa cum ne-o dorim. Chiar dacă situația prin care am trecut m-a lăsat cu o singură mână, mâna dreaptă, o voi folosi pentru a vota. Mergeți la vot!”

Alex: „După Colectiv am început să fiu altcineva. Schimbarea nu vine stând acasă, trebuie să ieși afară, chiar dacă e frig, pui o geacă mai groasă, te duci cu prietenii, pui o ștampilă și te rogi să fie mai bine. Vine zăpada, toată lumea se plânge să vină ăștia să ne dea zăpada. Nu, iei lopata și dai tu zăpada dacă nu vrei să cazi să îți rupi gâtul”.

Marian: „Din perspectiva noastră cel mai important este ca acest lkucru să nu se mai întâmple”.

Sorin: „Eu nu vreau ca ce ni s-a întâmplat nouă să ni se fi întâmplat degeaba. Eu votez, votează și tu”.

Flavia: „Am primit o a doua șansă la viață. Am mai multă voință de a avea o viață mai bună aici, pentru mine și pentru copiii și nepoții mei. Toți suntem de vină, pentru că lăsăm lucrurile așa cum sunt. Votez pentru că mulți nu mai pot să voteze”.

Cătălin: „Pentru mine câteva secunde au fost diferența între viață și moarte. La alegeri, câteva voturi pot să conteze enorm. Nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine”.

Pe 11 decembrie suntem așteptați să alegem viitorul legislativ. Vor fi cu 124 mai puțini parlamentari, pentru că se revine la votul pe liste, adică vom vota partidul, și nu omul. La alegerile din 2012 au intrat în Parlament 588 de senatori și deputați. Aproape 6.500 de candidați s-au înscris în cursa de anul acesta, pentru a-i reprezenta pe români.

Potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP), sunt aproximativ 18,9 milioane de români cu drept de vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri