Surse: Ministrul Cristian Ghinea va candida pe listele USR

Data actualizării: Data publicării:
cristian ghinea, ministrul fondurilor europene_gov.ro

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvaţi România, urmând să anunţe miercuri, oficial, candidatura, au declarat surse din USR, pentru News.ro.

cristian ghinea, ministrul fondurilor europene_gov.ro

Potrivit acestora, Cristian Ghinea a convenit cu USR să se înscrie în acest partid şi să candideze la alegerile din 11 decembrie, pentru un loc de parlamentar de Bucureşti, anunţul oficial urmând să fie făcut miercuri. În perioada următoare, Ghinea îşi va anunţa retragerea din Guvern.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan va anunţa listele de candidaţi ai partidului miercuri, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a afirmat, pe 21 septembrie, la RFI, că se află în discuţii cu USR pentru a intra în această formaţiune, pentru că este un partid cu oameni curaţi, care „în mod remarcabil” a lăudat Guvernul, şi a confirmat că şi alţi membri ai Cabinetului poartă discuţii asemănătoare cu Nicuşor Dan.

„Suntem rupţi în faţa perspectivei, pentru că orice fel de deal politic presupune o retragere de la guvernare. (...) Oscilăm între a folosi cele două-trei luni pentru a finaliza nişte proiecte sau a face acest pas, care ar putea să asigure supravieţuirea mai mare a întregului proiect”, a spus el, la RFI.

Ghinea a precizat că a intrat în negocieri cu USR pentru că este un partid cu oameni curaţi, care au lăudat Guvernul din care face parte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri