Tăriceanu se propune din nou premier pentru că are "ocazia și curajul''

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (2)

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că este "normal" ca un partid care speră la un scor bun la alegerile parlamentare să aibă "ocazia şi curajul" de a-şi anunţa candidatul pentru funcţia de prim ministru. 

Calin Popescu Tariceanu, la Jurnalul de seara (2)


"Eu cred că este normal ca un partid care are aspiraţii, pretenţii în alegeri, şi nu face figură aşa, de prezenţă, să aibă ocazia şi curajul să îşi desemneze propriul candidat la primul ministru. Aşadar, sigur că şi noi, dar şi PSD avem această libertate, pe care noi am şi folosit-o. În privinţa strategiei de campanie, tacticilor pe care le folosesc, asta am făcut noi, ce fac alţii îi întrebaţi pe ei", a spus Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Liderul ALDE consideră că momentul anunţării candidatului pentru această funcţie ţine de strategia de campanie. 

"PNL nu are un candidat, s-a dus să caute în târg şi l-a găsit pe un băiat pe care îl cheamă Cioloş. PSD are, după părerea mea, candidaţi, şi consideră că momentul tactic de anunţare nu a venit. Dar asta e o problemă a lor, întrebaţi-i pe ei. Noi am considerat că acesta este momentul în care trebuie să facem acest anunţ", a declarat Tăriceanu. 

Întrebat dacă s-ar crea probleme între PSD şi ALDE în cazul în care aceste două partide ar forma majoritatea, iar PSD ar insista să desemneze un prim ministru din rândurile sale, Călin Popescu Tăriceanu a infirmat această variantă.


"Ce problemă să fie? Fiecare partid trebuie să aibă oameni care să conducă. Până la urmă, cu ei ieşim în faţa electoratului", a explicat Tăriceanu. 

Copreşedintele ALDE a mai spus că anunţarea candidaturii sale la funcţia de prim ministru este şi o măsură de a nu-i da posibilitatea preşedintelui Klaus Iohannis de a invoca lipsa unor astfel de candidaturi.

"Eu sunt de părere că nu trebuie să îi lăsăm preşedintelui Iohannis câmp liber pentru manevre, ca să spună după alegeri: păi ştiţi, n-am înregistrat decât pe domnul Cioloş, că l-am rugat eu să candideze şi dânsul a acceptat, şi atunci România nu are personalităţi capabile să conducă ţara", a afirmat Tăriceanu. 

Călin Popescu Tăriceanu a efectuat marţi o vizită electorală în judeţul Bistriţa-Năsăud.  

Tăriceanu anunțase la sfârșitul săptămânii că se simte pregătit și potrivit să preia funcția de prim-ministru după alegeri. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a reacționat la oferta lui Tăriceanu cu afirmația potrivit căreia oricare dintre partidele care câștigă alegerile se poate gândi la un post de premier, declarație considerată ironică la adresa ALDE, câtă vreme această formațiune nu este cotată în sondajele de opinie cu un scor mai mare de 7-8%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri