Tribunalul Bucureşti: USR nu poate folosi sigla la alegeri

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan usr_fb

Tribunalul Bucureşti a decis că Uniunea Salvaţi România (USR) nu poate folosi sigla la alegerile parlamentare, pe motiv că semnul electoral nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, iar fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată.

nicusor dan usr_fb

Judecătorul a respins ca neîntemeiată contestaţia USR la decizia BEC, care a interzis formaţiunii să folosească la alegerile parlamentare din 11 decembrie aceeaşi siglă pe care USB a folosit-o la alegerile locale din 5 iunie.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu mai poate fi contestată, scrie News.ro.

Biroul Electoral Central a respins, în 21 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvaţi România, pe motiv că nu se deosebeşte de cel al USB de la alegerile locale, aşa cum cere legea, în condiţiile în care fuziunea dintre cele două partide nu a fost finalizată la momentul depunerii cererii.

Uniunea Salvaţi România a contestat decizia BEC în 22 octombrie, la Tribunalul Bucureşti, care a judecat miercuri dosarul.

USR şi USB au solicitat în 29 septembrie Tribunalului Bucureşti să înregistreze în registrul partidelor fuziunea prin absorţie a celor două partide.

Instanţa a admis cererea şi a dispus înscrierea în registrul partidelor politice a modificărilor aduse statutului şi componenţei organelor de conducere. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri