Tudorache, apel la agenții MAI să fie imparțiali

Data publicării:
dragos tudorache

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a făcut un apel la agenții MAI să fie imparțiali atunci când investighează sesizările privind contravenții sau infracțiuni electorale. 

dragos tudorache

„Ministrul Ioan-Dragoș Tudorache a cerut structurilor MAI să acționeze cu fermitate și imparțialitate în cercetarea tuturor sesizărilor privind săvârșirea de contravenții sau infracțiuni electorale. Centrul Național de Conducere Integrată al MAI va monitoriza și coordona toate activitățile desfășurate de structurile ministerului, fiind în permanentă legătură cu comandamentele operaționale constituite la nivel județean și la nivelul Capitalei pentru a asigura intervenția operativă în situațiile de încălcare a legii", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

Citiți și: Ce pedepse riscă cei care încalcă legea la vot

Ea a reamintit că, pentru desfășurarea alegerilor parlamentare în bune condiții și în deplină legalitate, ministrul de Interne a cerut mobilizarea prefecților, a subprefecților și a aproximativ 45.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri.

„Peste 33.000 de cadre MAI sunt responsabile cu protecția secțiilor de votare, iar 4.200 de specialiști au misiunea de a verifica, cerceta și soluționa sesizările privind producerea unor incidente sau evenimente care au legătură cu procesul de vot și sunt în competența Ministerului Afacerilor Interne. La începutul acestei săptămâni, în toate județele au fost trimise echipe de specialiști din cadrul Aparatului Central al MAI și Inspectoratului General al Poliției Române în scopul sprijinirii activității unităților teritoriale. Astăzi, în întreaga țară, sunt pregătite rezerve de intervenție formate din 6.900 de lucrători operativi", a afirmat Dajbog.

Purtătoarea de cuvânt a MAI a precizat că au fost constituite echipe formate din cadre ale Corpului de Control al MAI, pe patru centre zonale: Cluj, Iași, Timișoara și București, care pot interveni pentru soluționarea evenimentelor ce depășesc autoritatea de verificare a structurilor teritoriale sau atunci când situația o impune.

Ministerul de Interne recomandă sesizarea la numărul unic 112 a oricăror încălcări ale legii electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri