Vlad Alexandrescu, fostul ministru al culturii, candidează pe liste USR

Data actualizării: Data publicării:
vlad alexandrescu 24 de minute 1

Fostul ministru al culturii Vlad Alexandrescu va candida la alegerile parlamentare din partea USR, potrivit unui anunț oficial din cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de preșeintele Uniunii, Nicușor Dan.

vlad alexandrescu 24 de minute 1

Vlad Alexandrescu a demisionat din Cabinetul Cioloș în primăvara acestui an, în urma unui scandal la Opera Națională din București, când o parte a angajaților au cerut, cu argumente xenofobe și proteste care au determinat inclusiv sistarea spectacolelor, alungarea de la conducerea corpului de balet a lui Iohan Kobborg și a Alinei Cojocaru. Alexandrescu a fost susținut pentru menținerea la Ministerul Culturii și prin proteste de stradă de către mai multe ong-uri. 

Vlad Alexandrescu este descendent al lui Tudor Vianu, este profesor universitar specializat în literatura franceză. În mandatul său de ministru a lansat campania de subscribție publică pentru achiziționarea Cumințeniei pământului.

USR a anunțat intenția de a atrage pe listele sale de candidați la alegerile parlamentare din 11 decembrie mai mulți membri ai cabinetului Cioloș, până acum fiind anunțate negocieri cu Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene și zvonuri legate de Vlad Voiculescu, ministrul sănătății.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri