ALEGERI PREZINDENȚIALE 2014. Ministrul de Externe verifică la Munchen măsurile pentru fluidizarea votului în turul II 

Data publicării:
vot munchen-1

Ministrul Teodor Meleşcanu a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Federală Germania, Lazăr Comănescu, și cu consulii generali ai României de la Munchen și Bonn.

În cadrul întrevederii au fost discutate măsuri pentru eficientizarea și fluidizarea procesului de electoral în cadrul celor 5 secții de votare organizate pe teritoriul Germaniei.

Consulul General al României la Munchen, Anton Niculescu, a prezentat demersurile întreprinse de Consulatul General la Munchen în vederea fluidizării procesului electoral, și anume: suplimentarea numărului de stampile și cabine până la limita maximă, stabilirea unui flux unic cu intrare și ieșire separate pentru secția de votare, stabilirea unui parteneriat solid cu Poliția bavareză pentru asigurarea normelor de securitate necesare, organizarea unei echipe de 30 de voluntari cu rol cheie în comunicarea cu cetățenii și distribuirea declarațiilor pe proprie răspundere.

Totodată, ministrul Teodor Meleşcanu a avut o discuție cu parlamentarul federal, Bernd Fabritius, președinte al Uniunii Sașilor Transilvăneni din Germania. Ministrul afacerilor externe a folosit acest prilej pentru a face un apel la cetățenii români care vor vota în Germania de a se prezenta din timp la vot și a folosi toată perioada de 14 ore alocată votării. 

Ministrul Teodor Meleșcanu, a subliniat, de asemenea, că Ministerul Afacerilor Externe a luat toate măsurile care ţin de competenţele sale legale pentru asigurarea unor condiţii bune pentru exercitarea dreptului de vot în străinătate de către cetăţenii români la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

În acest sens, l-a asigurat pe deputatul în Parlamentul Federal că infrastructura misiunilor diplomatice şi consulare unde s-au amenajat secţii de votare este pregătită cu personalul de sprijin şi cu logistica necesară pentru a putea răspunde exigenţelor unui proces electoral fluent în condiţii de legalitate, corectitudine şi neutralitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri