Aleşii puterii îl apără pe Gabriel Oprea

Data publicării:
oprea FB IGPR 2

Liberalii au cerut prin şeful Comisiei pentru cercetarea Abuzurilor, Mircea Man, ca ministrul Gabriel Oprea să dea explicaţii în Parlament în legătură cu accidentul în care un poliţist din coloana sa oficială şi-a pierdut viaţa.

Mircea Man, deputat PNL: „Propun comisiei două lucruri: audierea dlui ministru de interne Oprea în cadrul comisiei legat de ce s-a întâmplat”.

Aleşii puterii s-au opus propunerii PNL.

Ioan Stan: „Nu cred că comisia poate cere audierea dlui vicepremier Oprea. Atât timp cât dumnealui se află sub ancheta unor organe abilitate ale statului comisia nu are ce căuta acum aici”.

Reprezentanţii Puterii au invocat şi faptul că o astfel de cerere nu poate fi făcută decât de un grup de cetăţeni, nu de către un partid politic.

Luminiţa Adam, deputat UNPR: „Să înţeleg că există o petiţie venită de la cetăţeni la noi la comisia de abuzuri şi petiţii, pentru că dacă nu, această comisia de cercetare a abuzurilor este pe cale să facă abuz ea”.

Cu aceste argumente, majoritatea a respins cererea ca ministrul Gabriel Oprea să fie audiat în Comisia pentru cercetarea abuzurilor. Ei vor cere în schimb explicaţii de la autorităţi.

Mircea Man, preşedintele Comisiei pentru Abuzuri: „Comisia să facă o adresă către şeful Poliţiei Române, primăriile de sector, Primăria municipiului Bucureşti, să vedem protocolul exact între cele două instituţii şi modul în care colaborează pentru deplasarea coloanelor oficiale”.

Liberalii încearcă şi alte căi prin care să îl aducă pe Gabriel la raport în Parlament. Ei au depus şi o moţiune simplă la Senat, iar pe premierul Victor Ponta l-au invitat în Camera Deputaţilor să dea explicaţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri