Alin Teodorescu: Miza conflictului dintre PSD și PNL sunt fondurile pentru campaniile electorale

Data publicării:
alin teodorescu

Dacă nu mergeau separat, USD și PNL, atunci această problemă nu se punea și nu aveam nicio criză. Criza de acum este o glumă, nu e o criză politică este generată de faptul că PNL merge separat în campanie, are cam 25% din colegiile electorale, le domină, dar are nevoie de fonduri pentru a-și majora procentul la alegerile europarlamentare”, a spus Alin Teodorescu.

Totodată, sociologul consideră că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a acceptat să intre în guvern pentru că are nevoie de fonduri.

Nemulțumirea asta există și în PSD. În acest moment bugetul este oarecum sub control, dar diferența față de anul trecut este că anul acesta sunt alegeri. Oamenii ăștia vor fi judecați după performanțele lor electorale și sunt de părere că ți se întoarce atât cât investești”, a spus politologul Alina Mungiu-Pippidi.

Președintele PNL Crin Antonescu și vicepreședintele Klaus Iohannis au propus ca, dacă premierul Victor Ponta nu acceptă condițiile PNL, partidul să iasă de la guvernare, urmând ca astfel să se rupă USL, potrivit unor surse care participă la întâlnirea liberalilor din această seară.

Victor Ponta, aflat la un meci de baschet, spune că nu este un moment potrivit pentru a discuta subiectele fierbinţi ale politice şi refuză să comenteze ameninţările cu ieşire de la guvernare venite din partea liberală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri