Alina Gorghiu cere premierului şi Guvernului să organizeze alegeri locale parţiale pentru conducerea CJ Cluj

Data publicării:
alina gorghiu

 

ACTUALIZARE 15.20. "Voi respecta decizia finală a instanţei, dar vreau să explic ceva. Am spus cu toţii, inclusiv PNL, că schimbăm sistemul de vot. Dacă îl schimbăm, atunci să facem alegeri după noul sistem. E cel puţin stupid să spui că vrei să schimbi sistemul de vot, dar vrei să faci alegeri după sistemul vechi, mai ales că este mai puţin de un an până la alegeri. Ideea este să stabilim în ce fel votăm. Şi acum la conducerea CJ Cluj se află PNL-PDL-UDMR, vor fi şi în continuare până la alegeri şi nu îi împiedică nimic", a spus Ponta.

Premierul a adăugat că ideea organizării de alegeri pentru un an pe legea veche i se pare "destul de ciudată".  


Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că PSD, în mod constant şi sistematic, nu respectă hotărârile instanţelor.

"Îi amintesc lui Ponta că în Cluj Curtea de Apel a dispus, printr-o hotărâre, obligativitatea organizării alegerilor pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Bunul simţ politic îl va împiedica să pună în aplicare decizia. PSD, în mod constant şi sistematic, nu respectă hotărârile instanţelor, sunt multe decizii ale instanţelor pe care Guvernul Ponta nu le respectă. Cer Guvernului şi lui Ponta să aibă discernământul necesar să organizeze alegeri parţiale, să se respecte dreptul fundamental al alegătorilor de a-şi exercita votul", a spus Gorghiu, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, premierul "blochează" organizarea alegerilor parţiale nu pentru că nu ar avea bani, ci pentru că le-ar pierde.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a rămas vacantă în 6 octombrie 2014, când prefectul judeţului, Gheorghe Ioan Vuşcan, a emis ordinul prin care se constată încetarea de drept a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean al lui Horea Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 alături de oamenii de afaceri Vasile Pogăcean şi Ioan Bene, pentru fapte de corupţie, iar în 23 iunie 2014 a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la spălare de bani.

PNL Cluj a intentat proces Guvernului pentru că nu a organizat alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, câştigându-l la Curtea de Apel Cluj, însă sentinţa nu este definitivă. La proces, Executivul a trimis doar o întâmpinare în care arăta că la Cluj nu au fost organizate alegeri anticipate pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj pentru a nu irosi "nejustificat bani de la bugetul de stat".

În prezent, Consiliul Judeţean Cluj este condus de vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte Vakar Istvan (UDMR).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri