Alina Gorghiu: Guvernul PSD alege premeditat stoparea modernizării României

Data publicării:
alina gorghiu foto facebook 19 09 2015-3

Raportul între resursele bugetare alocate pentru consum și fondurile direcționate pentru investiții este complet disproporționat. PSD descurajează, astfel, investițiile, afacerile autohtone, turismul și crearea de noi locuri de muncă. Situația în privința infrastructurii nu este o întâmplare, ci o cinică politică de stat a Guvernului României. PSD a ales, încă o dată, să sacrifice dezvoltarea și modernizarea României pentru a colecta bani buni de împărțit în campania electorală”, a afirmat Gorghiu.

Potrivit acesteia, cea de-a doua rectificare bugetară aduce o nouă tăiere de la bugetul Transporturilor (minus 2,7 miliarde de lei) de la proiectele cu finanțare europeană, după ce în iulie acest sector a pierdut un alt miliard de lei.

Gorghiu a adăugat că tot negativă este și absorbția fondurilor europene pe programul POS Transport, unde România pierde trei miliarde de euro din alocarea 2007-2013. Liderul PNL a afirmat totodată că în exercițiul 2014-2020 nu există încă niciun proiect demarat.

„Mai mult decât atât, România riscă să dea înapoi și ceea ce a reușit să cheltuie. Un exemplu este autostrada Orăștie-Sibiu, cu probleme majore de construcție: dacă Guvernul nu va demonstra, anul viitor, că autostrada este funcțională, va trebui să returneze 400 de milioane de euro, alocarea financiară pentru întreg tronsonul”, a subliniat Gorghiu.

Ea a precizat că bilanțul construcției de autostrăzi pe anul acesta este pe minus, în contextul în care numărul kilometrilor de autostradă închiși, respectiv 22, îl depășește pe cel al celor inaugurați, respectiv 13.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri