Alina Gorghiu: În sistemul bugetar sunt salarii absolut ordinare, dar discuţia despre majorare trebuie să fie prudentă

Data publicării:
alina gorghiu facebook 10 07 2015-1

„Sunt de acord că sunt salarii absolut ordinare în domeniul bugetar, dar o discuţie pe majorarea salariilor trebuie făcută responsabil, prudent şi cu cifrele pe masă.

Trebuie făcută etapizat, nu poţi crea aşteptări bugetarilor că de mâine le dublezi salariile, nu doar că au aşteptări foarte mari, dar o să-i înfiereze pe cei care promit.

Avem un prim-ministru care ar trebui să fie prudent.

Vom avea şi noi un proiect şi o analiză, facem o analiză de drept comparat, ar trebui să fie o constantă şi nevoia ca mediul de afaceri să aibă o legislaţie fiscală precisă şi stabilă. Cred că sunt trei săptămâni, o lună, de când discutăm de majorări de salarii, o cascadă de majorări de salarii în domeniul bugetar, dar astăzi constatați că nu există o lege.

Din punctul meu de vedere, PSD a făcut o greșeală de tactică. Să anunți majorările de salariu, să crești nivelul de așteptare al populației și al diverselor categorii socio-profesionale, să-ți bată la ușă sindicate pe bună dreptate, să-ți ceară măriri de salarii, să asiguri doar la unii măriri de salarii, celorlalți nu, fără să faci o discuție într-un cadru unitar, general și cu opoziție și cu factori de decizie în domeniul bugetar, e o greșeală", a susținut liderul liberal.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri