Alina Gorghiu: „Mi-aș dori ca frica lui Ponta să nu fie frica parlamentarilor PSD”

Data publicării:
alina gorghiu-1

„Aşteptările mele sunt mari, chiar dacă văd azi declarații halucinante. În preziua votului văd un ministru PSD care nu face altceva decât să întărească mesajul din moțiune: o denigrare a diasporei, o jignire a celor care trimit bani în țară, o atrocitate la adresa familiilor lor”, a spus Alina Gorghiu la Digi24, făcând referire la declarațiile ministrului demisionar al Transporturilor, Ioan Rus.

Alina Gorghiu spune că moțiunea are șanse să treacă, deși liberalii ar mai avea nevoie de aproximativ 100 de voturi pentru acest lucru.

Oficialii social-democrați au spus că parlamentarii PSD şi UNPR vor rămâne în bănci în timpul votului pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PNL. În felul acesta, cred ei, sunt şanse minime să scape voturi în favoarea moţiunii.

Acum există în faţa oricărui pesedist, uneperist și alți sateliți din arcul guvernamental dilema: să stau sau nu în bancă? Sunt câțiva din arcul guvernamental care vor refuza să aibă statutul de "oi". Citez din premierul Ponta de-acum patru ani, la moțiunea din 2011. Făcea apel la parlamentarii Puterii de-atunci, care refuzau să-și exercite dreptul la vot, și le spunea să nu mai stea ca oile în staul. Azi n-o să-i jignesc pe parlamentarii din arcul guvernamental, dar o să le spun că e o crudă ironie”, a spus Alina Gorghiu.

„E atât de sfidător să vorbească opoziția despre dreptul de vot, despre posibilitatea exercitării dreptului de vot și tu să fii obligat prin ordin politic de la Ponta să stai în băncuță, umil, să nu-ți poți exprima opinia pro sau contra. Parlamentul nu este pluton de execuție, este locul unde cineva se poate manifesta democratic. Nu suntem acolo să ne reprezentăm pe noi sau PSD-ul. Suntem acolo să-i reprezentăm pe cei care ne-au votat. Mi-aș dori să văd puțin curaj, ca frica lui Ponta să nu fie frica parlamentarilor PSD”, a adăugat ea.

Alina Gorghiu mai spune că, în cazul în care moțiunea de cenzură trece, nu înseamnă automat că va fi numit un guvern PNL.

„Mai au și alți lideri”, a spus ea, referindu-se la PSD. „Eu nu știu dacă o moțiune de cenzură și o majoritate în favoarea moțiunii de cenzură înseamnă neapărat un guvern PNL”, a adăugat ea.

Pe de altă parte, Alina Gorghiu spune că nu se pune problema unei crize politice, în cazul în care ar cădea Guvernul.

„Nu există nicio sincopă dacă mâine Ponta pică şi reușim să coagulăm acea majoritate. Tot mâine venim cu majoritatea guvernamentală. Luați ideea de mâine în sensul că PNL e pregătit. Avem un premier desemnat, un program de guvernare validat, discutat cu mediul de afaceri, cu partidul. Nu e nimic secret. Nu va fi o criză politică dacă Ponta își dă demisia”, a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri