Alina Gorghiu: PMP nu va trece pragul electoral. Băsescu scufundă partidele

Data publicării:
gorghiu FB

 

În acest moment, Băsescu nu mai ţine la suprafaţă partidele, ci le scufundă. Este firesc ca, după atâtea victorii electorale pe care le-a avut de-a lungul carierei sale politice, să vină şi această etapă”, a spus Alina Gorghiu la RFI.

Întrebată despre o posibilă alianţă post-electorală cu PMP, copreşedintele PNL a spus că nu poate să excludă o variantă pe care nu o vede fezabilă.

Eu cred că această formaţiune nu va face pragul electoral de 5% pentru a intra în Parlament”, a mai spus Alina Gorghiu.

Ea a menţionat că, în politică, este normal ca partidele care au rezultate uşor nesemnificative în alegeri locale să facă fuziuni şi alianţe, urmărind obiectivul intrării în Parlament, însă de multe ori sau de cele mai multe ori politica sfidează regulile matematice şi 1+1 nu fac întotdeauna 2.

Nu este surpriză că s-a făcut această fuziune înainte de alegerile parlamentare, însă eu nu cred că obiectivul acestei fuziuni va fi unul atins”, a precizat Alina Gorghiu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, că un Congres de fuziune dintre PMP şi UNPR va avea loc miercurea viitoare, iar progresiştii urmează să primească două funcţii de conducere la nivel central, iar actualul preşedinte al UNPR, Valeriu Steriu, va fi preşedinte executiv alături de Eugen Tomac, precizând că Gabriel Oprea nu va avea nicio funcţie şi „va rămâne cu onoarea”.

Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare fiecare partid congresele de fuziune”, a spus Traian Băsescu.

Noul partid se va numi Partidul Mişcarea Populară, va păstra sigla şi imnul PMP şi va fi condus de Traian Băsescu, ce va fi asistat în conducerea partidului de doi preşedinţi executivi, Valeriu Steriu şi Eugen Tomac.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri