Alina Gorghiu: Situaţia din PSD, mai urâtă decât vremea de afară

Data publicării:
alina gorghiu FB

Alina Gorghiu a afirmat că "suntem într-un context politic fără precedent din pricina situaţiei din PSD, chiar mai urât decât e vremea de afară. Problema nu este revocarea domnului Zgonea, care încă mai este preşedinte al Camerei Deputaţilor, problema în sine o reprezintă situaţia din PSD (...). PSD ţine în conducerea sa nişte persoane, un preşedinte, un secretar general şi mulţi alţi lideri care vor candida la alegerile locale, fie condamnaţi definitiv, fie cu probleme în justiţie. Pe acest fond, evident că singura măsură de reformă pe care au considerat necesar a o lua este excluderea lui Valeriu Zgonea la prima sa exprimare liberă în partid şi pe cale de consecinţă revocarea sa din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor".

Copreşedintele PNL a spus că partidul său nu mai poate avea relaţii instituţionale cu PSD: "În acest moment este imposibil să se mai pună problema să avem relaţii instituţionale cu PSD, atâta timp cât acest partid reuşeşte atât la nivel parlamentar, cât şi în absolut orice fel de altfel de raportare să formeze unanimităţi anti-justiţie, anti-bun simţ, anti-democraţie".

Întrebată dacă PNL va vota pentru revocarea lui Valeriu Zgonea şi dacă formaţiunea liberală va avea un candidat propriu la şefia Camerei Deputaţilor, Alina Gorghiu a răspuns: "Nu am discutat în partid despre ce se va întâmpla, pentru că firesc este să discutăm în momentul în care se demarează procedura (...). Orice coleg de-al meu parlamentar în acest moment este şapte capete peste propunerea cu care va veni PSD-ul, indiferent care este ea".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri