Ambasada Germaniei, precizări despre discuția Merkel-Iohannis

Data publicării:
iohannis merkel presidency 8
Foto: presidency.ro

Cancelarul german Angela Merkel i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că o „diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”, potrivit unui comunicat al Ambasadei Germaniei. De asemenea, cancelarul german l-a asigurat pe președintele României că se bucură de sprijinul ei în lupta anticorupție. 

iohannis merkel presidency 8
Foto: presidency.ro

„Cancelarul federal, doamna Angela Merkel, a purtat în după-amiaza zilei de 27.01.2017, o convorbire telefonică cu preşedintele României, domnul Klaus Johannis. În cadrul convorbirii, cancelarul federal i-a mulţumit preşedintelui pentru impulsurile acestuia privind excelentele relaţii bilaterale şi a apreciat strânsa colaborare în chestiuni de politică europeană. Cu privire la situaţia politică internă din România, cancelarul federal l-a asigurat pe preşedintele României de întregul său sprijin la continuarea consecventă a luptei anticorupţie. O diluare a intensităţii combaterii corupţiei şi o relativizare a statului de drept şi a politicii reformiste ar reprezenta un semnal absolut greşit”, se arată în comunicatul Ambasadei. 

De asemenea, Klaus Iohannis și Angela Merkel au mai discutat despre întâlnirea informală a şefilor de stat şi de guvern UE ce se va desfăşura la 3 februarie, în Malta.

Comunicatul Ambasadei Germaniei vine la trei zile după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a fost sunat de Angela Merkel care s-a declarat preocupată de  că unele demersuri vor afecta „parcursul pe care s-a înscris România" în combaterea corupţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri