Andreea Paul (PNL) – BNR se confruntă cu cea mai gravă criză de imagine în zece ani

Data publicării:
Andreea PAUL poza

Andreea Paul afirmă, într-un comunicat, că BNR trebuie să dea dovadă de transparență, responsabilitate și eficiență.

"Aceste fundamente nu exclud salariile și veniturile personalului BNR. Din contră. Ipocrizia transparenței cu chiu cu vai a salariului lunar al guvernatorului și nu a veniturilor anuale a revoltat opinia publică. Nu sunt puțini cei care știu adevărul primelor care completează salariile lunare și care trebuie transparentizate, oricare ar fi nivelul lor. Modelul transparenței Băncii Centrale Europene este bun de urmat din acest punct de vedere. Opacitatea nu mai poate fi acceptabilă", a precizat ea.

Deputatul liberal a adăugat că mandatele guvernatorilor băncilor centrale sunt limitate la două în majoritatea țărilor dezvoltate, iar Banca Centrală Europeană limitează la opt ani mandatul guvernatorului central.

Un nou viceguvernator al Băncii Naționale a României, în locul lui Bogdan Olteanu, va fi ales de către plenul reunit al Parlamentului, cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, a anunțat, miercuri, secretarul Camerei Deputaților Niculae Mircovici, citat de Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri