ANI cere ca procesul lui Klaus Iohannis să se judece înainte de 18 noiembrie

Data publicării:
klaus iohannis fb

În solicitarea transmisă instanţei supreme, ANI cere ca procesul să aibă loc înainte de tranşarea alegerilor prezidenţiale.

Urmează ca instanţa să stabilească un termen în care să analizeze cererea ANI de preschimbare a termenului procesului. De regulă, astfel de solicitări se judecă cu celeritate.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Primul termen în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, pe 18 noiembrie

Dacă solicitarea va fi admisă, judecătorii vor decide un alt termen al procesului, dacă nu, dosarul se va judeca la termenul stabilit – 18 noiembrie.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, pe 29 septembrie, cu o zi înainte ca ICCJ să îi admită, în principiu, recursul, că va candida la prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla la instanţa supremă.

"Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ", declara Klaus Iohannis, la Adevărul Live.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că el porneşte de la premisa că va câştiga procesul.

"Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat şi încă foarte bine acest proces. Nu există nicio chestiune suplimentară faţă de ce s-a discutat pe fond şi nu există pentru mine niciun motiv să cred că aş putea să pierd acest proces, şi atunci, sigur, dacă ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, aş câştiga procesul şi ar fi scoasă această chestiune din discuţia publică", a precizat liderul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri