Apel al fostului partid al lui Iohannis ca germanii din România să nu voteze cu PSD, ALDE sau UDMR

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan si presedintele fdgr
Raluca Turcan și președintele FDGR
Paul Jurgen Porr, președintele FDGR, fostul partid al Președintelui Klaus Iohannis, a lansat miercuri un apel către membrii și simpatizații săi să nu voteze cu  listele de candidați ale partidelor din coaliția de guvernare, ”adică PSD, ALDE sau UDMR, deoarece nu s-au distanțat de campania de defăimare dusă de unii reprezentanți ai PSD împotriva FDGR și au votat legi care încalcă principiile statului de drept”. 
raluca turcan si presedintele fdgr
Raluca Turcan și președintele FDGR
Apelul, prezentat într-un comunicat, spune că germanii din România trebuie să se prezinte la vot și ”să voteze pentru un partid proeuropean și anume PNL, partid care a anunțat sprijin pentru Klaus Iohannis în campania electorală pentru un nou mandat la Președinția țării și este partenerul de coaliție al FDGR în consiliul județean și municipal din Sibiu”. Totodată, FDGR recomandă tuturor membrilor și simpatizanților săi să meargă referendum și să răspundă cu DA la cele 2 întrebări. Liderul fostului partid al lui Klaus Iohannis și președintele PNL Sibiu au avut miercuri o întâlnire pentru a discuta parteneriatul dintre cele două formațiuni în campania electorală. 
”Este extrem de important ca votul celor care vor o Românie europeană să nu fie irosit cu susținerea unor partide și formațiuni care nu au forța să negocieze și să facă lucruri pentru România. Ca membru al familiei populare europene, PNL este partidul cu cea mai mare forță de negociere la nivelul Parlamentului European. Susținerea de astăzi a FDGR este o recunoaștere a acestei forțe și un îndemn către oameni ca aceștia să voteze PNL și să nu-și irosească votul pe diverse experimente care nu vor avea vreodată forța să negocieze pentru România”, a spus Raluca Turcan, conform comunicatului.
 
 
 
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri