Ar trebui Kovesi să-și dea demisia? Tăriceanu spune "da", Dragnea spune "nu"

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu cu dragnea in spate - digi24

În timp ce Călin Popescu Tăriceanu cere demisia procurorului şef al DNA, Liviu Dragnea se arată mai rezervat.

Liderul PSD spune că nu-i poate cere demisia Laurei Codruţa Kovesi doar pentru că CCR a admis existenţa unui conflict juridic între Guvern şi DNA. Spune, însă, Liviu Dragnea că decizia judecătorilor constituţionali pe această temă este foarte importantă.

Liviu Dragnea: „E o decizie foarte importantă, un pas important către sau pe calea finalizării unui proces care să aibă ca capăt ... e o dorinţă a noastră exprimată mereu, ca relaţiile dintre puterile statului să fie constituţională şi clară şi decizia de ieri a CCR-ului, este corectă.

Toate parchetele trebuie să ţină cont de decizia CCR mai ales după ce apare motivarea.

Domnul Dorneanu a spus lucruri importante despre oportunitate şi legalitate, oportunitatea este la cei care au votul direct sau indirect, legalitatea este a Curţii”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă împărtăşeşte părerea lui Tăriceanu potrivit căruia Laura Codruţa Kovesi ar trebui să demisioneze, Dragnea a răspuns: „Nu, nu împărăşesc (opinia – n.r), pentru aşa ceva nu pot să cer demisia nimănui”.

Judecătorii CCR au admis ieri sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu și au decis că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește anchetare de către DNA a modului în care a fost elaborată Ordonanța de Urgență 13. Șeful Senatului cere acum demisia procurorului șef al DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri