Atac fără precedent al lui Traian Băsescu la șefa DNA

Data actualizării: Data publicării:
TRAIAN BASESCU

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat aseară, la un post de televiziune, că Laura Codruța Kovesi i-a distrus familia prin anchetele DNA. De asemenea, el a afirmat că șefa DNA i-a devenit dușman, după ce fiica sa cea mare, Ioana Băsescu, a fost pusă sub acuzare pentru instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, precum și de instigare la spălare de bani (2 fapte).

TRAIAN BASESCU

Traian Băsescu a acuzat că fiica sa a stat patru ore pe holurile DNA înainte de a i se aduce la cunoștință învinuirile. „Ioana a fost chemată la ora 08:00 la DNA, a stat zece minute în biroul procurorului, a cerut să consulte dosarul, dar a fost refuzată. Apoi a stat patru ore pe holuri, după care a fost învitată din nou înăuntru, unde i s-au adus la cunoștință învinuirile. Nu i s-a permis accesul la dosar, în schimb a fost pusă sub învinuire”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a acuzat-o pe șefa DNA că este „slugă” și că noul dosar de corupție este o „pseudo-anchetă”.

„Oricâți susținători ar avea, din mine - care am vrut să fac instituții puternice în slujba cetățenilor - din mine Kovesi are un adversar. A mers prea departe în slugărnicia ei, să arate că 'm-a pus Băsescu, dar eu sunt credinciasă ție, Iohannis'. Și nu uit declarația pe care a făcut-o Kovesi și care o definește: 'I-am arestat și pe cei care ne-au propus și pe cei care ne-au numit'”, a adăugat el.

Traian Băsescu a negat că a implicat-o pe fiica sa în chestiunile financiare ale campaniei din 2009.

Cu provocatori, cu falsuri, înscenări, mi-a distrus aproape toată familia această doamnă, pe care am inventat-o, dar nu am știut că e și slugă. Păcat, a fost om tânăr, în care mi-am pus speranțele că va continua modul de a anchetă al lui Daniel Morar, instituție sobră, care pe vremea lui Morar nu a făcut circ”, a precizat fostul președinte.

Băsescu a mai spus și că nepotul său a plâns în cele patru ore cât Ioana Băsescu a fost la DNA. „Ioana nu a avut bonă. Dacă nu o vede o oră, plânge. Pentru copilaș o să țin minte și pentru declarația publică'I-am arestat și pe cei care m-au propus și pe cei care m-au numit'”, a declarat Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri