Au inițiat zeci de legi, însă nu știu prea bine ce scrie în ele

Data publicării:
parlamentari sala-1

Senatorul Constantin Tămagă figurează pe siteul Senatului cu nu mai puţin de 49 de legi iniţiate în trei ani şi jumătate de mandat. La prima vedere, domnul senator nu şi-a văzut capul de atâta treabă. Luăm la întâmplare unul dintre proiecte, iniţiat chiar anul acesta.

Reporter: Văd că aveţi o propunere privind adopţia în România. Despre ce este vorba în ea?!

Constantin Tămagă, senator PSD: Mă complicaţi un pic pentru că sunt într-o coloană, practic în campanie, şi nu prea pot să mă concentrez. Legea privind adopţiile nu este o lege iniţiată de mine, sunt şi eu semnatar al acestei legi.

Reporter: Dar figuraţi ca iniţiator...

Constantin Tămagă, senator PSD: Da, sunt iniţiator printre alţii dar, dacă puteţi reveni puţin mai târziu, vă pot da şi amănunte.

Toma Petcu, reporter Digi24: „Metoda este simplă: Unul dintre colegi pune pe hârtie ideea legislativă după care le cere şi celorlalţi să o semneze crezând că aşa va beneficia de o mai puternică susţinere în timpul dezbaterilor. Aşa se face că, la final de mandat toţi parlamenatrii figurează cu zeci de legi iniţiate de care, în realitate, nu au habar.”

De pildă, senatorul Florinel Dumitrescu are până în acest moment 59 de proiecte de lege. Are însă dificultăţi în a preciza pe care o consideră cea mai importantă.

Florinel Dumitrescu, senator PSD: Păi cel mai simplu este că, ştiţi, noi avem site-ul şi acolo este trecut tot, fiecare aşa, ce activitate a avut. Eu aşa, vă daţi seama, acuma sunt, chiar mă deplasez dintr-un sat în altul...

Reporter: Dar ştiţi să îmi spuneţi, domnule Dumitrescu, care a fost cea mai importantă lege pe care aţi iniţiat-o?

Florinel Dumitrescu, senator PSD: Vă rog eu frumos, pot să revin, şi conduc. Eu am răspuns... Pot să revin cu un telefon?

Deputatul Vasile Berci pare mai sincer. Recunoaşte că din cele 54 de legi iniţiate, foarte puţine îi aparţin şi nu cunoaşte în detaliu prevederile acestora.

Vasile Berci, deputat PNL: Nu pot să vă spun decât după şapte, că trebuie să îmi văd situaţiile. Eu sunt în Maramureş acum.

Reporter: Am văzut că aveţi 54 de legi, mă uitam pe site-ul camerei.

Vasile Berci, deputat PNL: Acum să ne înţelegem foarte bine, la majoritatea sunt coiniţiator, deci nu.

În prima jumătate a acestui an la Camera Deputaţilor au fost depuse peste 250 de iniţiative legislative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri