A. Jianu: Ieri era doar Grindeanu, azi suntem trei. O să fim mai mulţi

Data actualizării: Data publicării:
jianu
Foto: Inquam Photos

Ministrul Comunicaţiilor, Augustin Jianu, propus vicepremier de către Sorin Grindeanu, a declarat, vineri că se vor alătura şi alţi miniştri noului Cabinet, „cu siguranţă”, considerând că o parte dintre miniştri vor conştientiza că trebuie să ia decizii singuri.

jianu
Foto: Inquam Photos

„Nu e exclus să vedem o parte dintre colegi că poate conştientizează, poate înţeleg, că e un moment în care ei trebuie să ia deciziile pentru ei. (...) Ieri era doar Grindeanu. Când sunt doi, puterea creşte. (...) Ieri era un om, astăzi sunt trei. Să vedem ce ne rezervă şi ziua de mâine, a spus Jianu, referindu-se la el, Sorin Grindenau şi Victor Ponta.

El a adăugat că PSD are mulţi membri care pot fi miniştri buni. Jianu a mai spus că rămâne de văzut dacă restul demisiilor din Cabinet vor fi operaţionalizate.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar el însuşi preia Internele.

„Premierul Sorin Grindeanu a trimis către Administraţia Prezidenţială propunerile de vacantare a posturilor de ministru al Afacerilor Interne şi de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Au fost trimise şi propunerile de numire, ca interimari, a domnului Augustin Jianu în functia de viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, şi a domnului Sorin Grindeanu în funcţia de ministru al Afacerilor Interne”, informează Guvernul.

Totodată, Guvernul precizează că demiterea lui Mihai Busuioc din postul de secretar general al Guvernului şi numirea în locul său a lui Victor Ponta a fost contrasemnată de către secretarul de stat Alaexandru Mihai Ghigiu în urma refuzului repetat şi nemotivat al domnului Mihai Busuioc şi al doamnei Andreea Lambru de a semna deciziile prim-ministrului României.”

Victor Ponta a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial şi fiind contrasemnată de secretarul de stat căruia i-au fost delegate atribuţiile lui Mihai Busuioc.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri