Averea lui Aristotel Căncescu. Președintele CJ Brașov a fost reținut pentru 24 de ore

Data publicării:
aristotel cancescu 2

Liderul PNL Braşov a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov după două mandate de senator. În cei 22 de ani de politică, Aristotel Căncescu şi-a dezvoltat propria afacere - un trust de presă, care i-a adus venituri de invidiat.

Firma la care Aristotel Căncescu este acţionar unic deţine mai multe licenţe de radio şi televiziune, motiv pentru care preşedintele Consiliului Județean Braşov a fost acuzat, în reptate rânduri, de adversarii politici că a obţinut milioane de lei de la stat prin publicitate acordată trustului de presă.

Potrivit declaraţiei de avere din 2014, ultima pe care a făcut-o publică, Aristotel Căncescu este proprietarul unui teren de 2500 de metri pătraţi in zona intravilană şi a două case. Vila folosită de Aristotel Căncescu este construită în 2000, are un etaj și o suprafață de aproximativ 360 de metri pătrați. Aristotel Căncescu mai deține, conform declarației de avere, o altă casă, situată tot în zona centrală a Brașovului, în suprafață de 70 de metri pătrați.

Deşi nu apare în declaraţia de avere, presa speculează faptul că ar deţine şi un domeniu la baza Munţilor Bucegi, loc în care preşedintele Consiliului Judeţean a şi fost filmat în mai multe rânduri. Pe domeniul unde şeful Consiliului Judeţean se relaxează este ridicată o vilă impresionantă, înconjurată de o adevărată grădină zoologică cu fazani, căprioare şi lame, dar şi un teren de tenis. Proprietatea este supravegheată de mai multe camere video, dar şi de câini ciobăneşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov mai are 2 milioane de dolari şi 500.000 de euro, jumătate din cât avea în urmă cu doi ani, când suma depozitelor bancare depăşea 4,3 milioane de euro. Primăvara trecută, Aristotel Căncescu a fost declarat incompatibil, alături de alţi 20 de primari din judeţele Braşov şi Sibiu. Şeful Consilului Judeţean Braşov a fost acuzat că făcea parte din Consiliul de Administraţie al unei societăţi care avea contracte cu primăria. A obţinut însă în instanţă anularea deciziei.

Averea lui Aristotel Căncescu, şeful Consiliului Județean Braşov

2012

- un teren intravilan şi o casă în Braşov

- depozite bancare - 625.582 euro şi 4.564.562 dolari

- acţionar unic la SC Canaris SRL Brasov

2014

- un teren intravilan şi două case în Braşov

- depozite bancare - 474.655 euro şi 1.971.860 dolari

- acţionar unic la SC Canaris SRL Brasov

- colecţie de ceasuri - 20.000 euro

În această după amiază, Aristotel Căncescu a fost reținut pentru 24 de ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri