Averea lui Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
171113_LIVIU_DRAGNEA_DECLARATII_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Prima declaraţie de avere a fost depusă de Liviu Dragnea, în 2004, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. În acel moment, familia Dragnea - Liviu şi Bombonica - avea un apartament de 80 mp, un teren de 5.000 de metri pătraţi în Turnu Măgurele şi un altul de 500 mp în localitatea prahoveană Măneciu. Toate fuseseră cumpărate după ce ajunsese în funcţia publică.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns marți seara la DNA, unde urmează să i se comunice sechestrul pus pe avere în cazul dosarului legat de Tel Drum

Aventura politică a lui Liviu Dragnea începe în 1996, când e numit prefect de Teleorman din partea Partidului Democrat.

În 2000, Liviu Dragnea este ales prima dată preşedinte de Consiliu Judeţean din partea PSD, funcţie pe care o păstrează până în 2012.

Cristian Popa, corespondent Digi24: Aceasta este perioada în care familia Dragnea acumulează cea mai mare parte din avere. În perioada de apogeu, în 2009-2010, are nu mai puţin de două vile, un apartament, o casă de vacanţă la mare şi zece terenuri.

În 2002, terenului de la munte, de la Măneciu i se mai adaugă unul de 622 de metri pătraţi la Azuga. Doi ani mai târziu, un altul, de 6 mii de metri pătraţi în Alexandria cu ieşire la două străzi pe care îşi va construi viitorul domeniu. În 2005, familia mai adaugă averii o casă de vacanţă în Năvodari pe un teren de 484 mp şi două spaţii comerciale în Turnu Măgurele. Cele două însumează 15 mii de mp şi erau proprietatea unei firme de stat falimentare. În 2007, mai cumpără un teren de peste 1300 de mp. Un an mai târziu, o casă de locuit cu teren de 1626 mp în Pleaşov, Teleorman.

Din declaraţiile de avere, sursele de venit ale familiei Dragnea au fost, în această perioadă: salariul de preşedinte al Consiliului Judeţean şi veniturile obţinute de Bombonica Dragnea de la firma Hotel Turris SA. În total, în medie, 120.000 de lei pe an.

Cristian Popa, corespondent Digi 24: Hotelul Turris din Turnu Măgurele a fost preluat de Bombonica Dragnea de la Fondul Proprietăţii Private şi asociaţia salariaţilor în 2006. Odată cu această preluare, Bombonica Dragnea primeşte, în 2009, din patrimoniul societăţii clădirea hotelului de 1.528 spaţiu construit pe un teren de 2.913.

În 2012, Liviu Dragnea ajunge în Parlament. Averea lui nu se modifică. Primeşte, în plus, bani din închirierea unora dintre bunurile Hotelului Turris. Din 2008 până în 2016, declară că a primit 1.100.000 de euro. În 2015, înregistrează actul de partaj după divorţul de Bombonica Dragnea, redevenită Prodan.

Lui Liviu Dragnea îi rămân pe numele său un apartament de 80 de metri pătrați şi Hotelul Turris - construcţia şi terenul aferent. Celelalte bunuri ajung la fosta soţie, la copii sau la fratele său, Viorel Dragnea. Oficial, în declaraţiile de avere, Liviu Dragnea nu a trecut niciodată vreun beneficiu de pe urma firmei Tel Drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri