Averile candidaților la prezidențiale Monica Macovei, Victor Ponta și Klaus Iohannis

Data publicării:
poza site


Actualizare 16:00: Numărul candidaților la șefia statului a ajuns la 12 până la această oră și mai este încă puțin timp până la se încheie termenul de depunere a dosarelor de candidatură.

Cine şi-a depus candidatura la prezidențiale până la această oră:

1. Victor Ponta (Alianţa PSD-UNPR-PC)

2. Klaus Iohannis (ACL)

3. Monica Macovei (candidat independent)

4. Elena Udrea (PMP)

5. Călin Popescu Tăriceanu (PLR)

6. Dan Diaconescu (PP-DD)

7. Kelemen Hunor (UDMR)

8. Teodor Meleşcanu (Alternativa Națională)

9. Corneliu Vadim Tudor (PRM)

10. William Brînză (PER)

11. Constantin Rotaru (PAS)

12. Mirel Amariței (Prodemo)

Teodor Meleșcanu a spus că a strâns circa 360.000 de semnături. Corneliu Vadim Tudor s-a plâns că nu are bani de campanie și a spus că este nevoit să-și vândă mașina și obiecte din colecția de artă pentru a face rost de bani.

Cei care mai vor să-și depună candidatura mai au timp până la miezul nopții.


Averea Monicăi Macovei

Potrivit declaraţiilor de avere depuse pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, Monica Macovei este un candidat înstărit. Declară că deţine în total şase terenuri - patru în judeţul Constanţa, unul în judeţul Giurgiu şi unul în judeţul Ilfov.

Europarlamentarul mai deţine trei apartamente în Capitală, o casă de locuit în comuna Corbeanca şi o casă de vacanţă în comuna constănţeană Limanu. În plus, ea are în proprietate un autoturism, dar are de achitat până în 2018 şi un credit ipotecar de 40.000 de euro. În ceea ce priveşte veniturile, fostul ministru al Justiţiei a încasat anul trecut, de la Parlamentul European peste 74.400 de euro. Alţi 30.500 lei au provenit din închirierea unor bunuri.

Averea lui Victor Ponta

Din declaraţia de avere depusă pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate reiese că Victor Ponta deţine un teren şi o casă în Baia de Fier, judeţul Gorj, şi alte trei apartamente în Bucureşti. Potrivit documentului, familia Ponta deţine două autoturisme, dintre care unul în luat în leasing.

În calitatea sa de premier, Victor Ponta încasează anual un venit ce depăşeşte 74.200 de lei, în timp ce soţia sa, europarlamentarul Daciana Sârbu, a câştigat în 2013, de la Bruxelles, peste 74.400 de mii de euro.

Averea lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, candidatul ACL, nu are datorii la bănci şi nu deţine terenuri sau autovehicule. În schimb, este proprietarul a şase imobile, în judeţul Sibiu - 3 case şi 3 apartamente. În ceea ce priveşte veniturile, anul trecut, primarul Sibiului a câştigat peste 43.800 de lei. Soţia sa, profesor la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu, a câştigat peste 26.200 de lei. Tot în 2013, în contul edilului din Sibiu a mai intrat suma de 114.000 de lei, obţinuţi din închirierea unui imobil.

În această ordine, Monica Macovei, Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt, până acum, singurii candidaţi ale căror declaraţii de avere au fost publicate pe site-ul ANI.

Averea Monicăi Macovei

- şase terenuri

- trei apartamente

- o casă de locuit

- o casă de vacanţă

- un autoturism

Venituri din salarii

- 74.408,64 euro/2013

- din închiriere 30.586 lei/ în 2013

Averea familiei Ponta

- teren şi casă

- trei apartamente

- două autoturisme

Venituri din salarii

- Victor Ponta 74.208 de lei/anual

- Daciana Sârbu 74.408,64 euro/anual

Averea familiei Iohannis

- trei case de locuit

- trei apartamente

Venituri din salarii

- Klaus Iohannis 43.802 lei/2013

- Carmen Iohannis 26.247/2013

- închirierea unui imobil 114.066 lei

Ceilalți candidați la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie 2014

Călin Popescu Tăriceanu (independent)

Elena Udrea (PMP)

Kelemen Hunor (UDMR)

Dan Diaconescu (PPDD)

Teodor Meleșcanu (Alternativa Națională)

Astăzi este ultima zi în care pretendenţii la fotoliul de la Cotroceni se pot înscrie în cursă, însă se anunță o zi plină la Biroul Electoral Central pentru că mai sunt câțiva candidați care urmează să-și depună dosarele de candidatură. La 14:30 urmează să ajungă Corneliu Vadim Tudor, președintele PRM, la 21:00 este anunțată sosirea lui Gheorghe Funar. La 19:00 este programat să vină și senatorul PNL Ioan Ghișe, care, din primele informații, se pare că nu a strâns cele 200.000 de semnături necesare depunerii dosarului de candidat, dar mai are câteva ore la dispoziție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri