Averile parlamentarilor. Cei mai bogați dintre ei nu sunt și cei mai activi în Legislativ

Data publicării:
parlament captura-1

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a vorbit în Parlament, în aproape doi ani de zile, de două ori, din care o dată pentru a depune jurământul ca deputat şi ca membru al comisiei de control asupra Serviciului Român de Informaţii. În total, mai puţin de un minut. Nu are semnătura pe niciun proiect de lege şi nici nu a făcut vreo declaraţie politică. Compensează, însă la capitolul financiar.

Are 22 de milioane de euro în conturi, la care se adaugă peste 90 de milioane de euro date cu împrumut. Deţine de asemenea o colecţie de obiecte de artă, ceasuri şi bijuterii în valoare de 17 milioane de euro.

În topul parlamentarilor milionari în euro se află şi deputatul Marin Anton. Fost membru PDL şi PNL, fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc, actualul membru al Partidului Mișcarea Populară declară 3 milioane de euro în conturi. Aceeaşi sumă o deţine şi senatoarea PNL Doina Tudor, în timp ce social-democratul Ioan Adam este doar putin sub 3 milioane de euro.

Sunt şi parlamentari care preferă investiţiile imobiliare în locul conturilor.

Unii s-au orientat către terenuri şi deţin sute de hectare în mai multe judeţe sau chiar în străinătate. Elena Udrea a cumpărat terenuri agricole, în timp ce Marin Anton a investit în terenuri cu potenţial imobiliar. Clasamentul parlamentarilor cu cele mai multe pamânturi e dominat însă de social-democratul Stanciu Zisu.

El deţine 70 de terenuri în Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Constanţa şi Giurgiu, cele mai multe fiind destinate agriculturii. Deputatul PSD nu stă rău nici la capitolul case: are 12 imobile, toate în Bucureşti.

Nu el este însă parlamentarul cu cele mai multe case.

Deputatul Ion Diniţă, de la PC, are 15 imobile, în Capitală, în Braşov, Sighişoara, dar şi la Cambridge, în Marea Britanie. El a investit bani şi în 40 de terenuri intra şi extravilane, care i-ar putea aduce profit pe piaţa imobiliară.

Peste zece case deţin şi Steluţa Cătăniciu, de la PNL, Stanciu Zisu, de la PSD, Sergiu Vizitiu de la UNPR şi Dan Cristian Popescu de la Forţa Civică. Acesta din urmă detine şi o casă de vacanţă la Hollywood, în California.

Parlamentarii cu cei mai mulţi bani în conturi

1. Sebastian Ghiţă - 22.000.000 euro

2. Marin Anton - 3.000.000. euro

3. Doina-Anca Tudor - 3.000.000 euro

4. Ioan Adam - 2.610.000 euro

Sursa: Parlamentul României

Parlamentarii cu cele mai multe terenuri

1. Stanciu Zisu - 70 de terenuri

2. Ion Diniţă - 40 de terenuri

3. Marin Anton - 29 de terenuri

4. Elena Udrea - 27 de terenuri

Sursa: Parlamentul României

Parlamentarii cu cele mai multe imobile

1. Ion Diniţă - 15 imobile

2. Steluţa Cătăniciu - 12 imobile

3. Stanciu Zisu - 12 imobile

4. Sergiu Vizitiu - 11 imobile

Sursa: Parlamentul României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri