Aviz favorabil al Comisiei juridice pentru reținerea senatorului Dan Șova

Data publicării:
DAN SOVA OCHI VANATagerpres 8106301

FOTO: Agerpres

ACTUALIZARE 14:53 Dan Șova poate fi reținut, au decis senatorii juriști. A fost un aviz formulat cu cinci voturi pentru și două împotrivă, în timp ce trei senatori s-au abținut.

Din comisia juridică a Senatului fac parte 11 senatori, cinci social-democrați, cinci liberali, iar unul de la UDMR. Senatorul de la UDMR a lipsit, din motive de boală.


Comisia l-a audiat și pe senatorul PSD, deși mai mult a vorbit avocatul acestuia, care a pledat în favoarea nevinovăției clientului său, iar acum comisia urmează să-și dea avizul și să întocmească raportul cu recomandarea de vot către plen.

În mod normal, ar trebui să fie un aviz de ridicare a imunității, judecând după declarațiile făcute de liderii principalelor forțe politice, inclusiv PSD, care au spus că vor recomanda senatorilor lor să voteze în favoarea ridicării imunității politicianului social-democrat.  

Dan Șova a ieșit de mai multe ori din sală, de la audieri, dar niciodată nu a vrut să stea de vorbă cu presa.

Avizul comisiei este doar o recomandare, plenul Senatului fiind cel care va vota cererea procurorilor anticorupţie pentru reţinerea şi eventuala arestare a senatorului. Acest vot este preconizat pentru miercurea viitoare, însă există riscul să fie amânat.

Votul în plen va fi secret, cu bile, prin urmare pot exista surprize, în ciuda declarațiilor liderilor politici.

Senatorul este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi luat 100.000 de euro mită pentru a ajuta o casă de avocatură să încheie un contract cu CET Govora.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri