Banii Apărării, motiv de atac politic. Preşedintele cere buget majorat pentru MApN, premierul spune că nu are de unde

Data publicării:
ponta 2 FB

În şedinta solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 10 ani de la aderarea României la NATO, preşedintele Traian Băsescu a cerut Executivului să aloce mai mulţi bani pentru Armată. Răspunsul premierului a fost: nu sunt bani!

Nici şeful Senatului nu l-a iertat pe Traian Băsescu după ce acesta a refuzat să îl salute pe Călin Popescu Tăriceanu când a sosit la Parlament.

„Proasta guvernare poate pune în pericol stabilitatea ţării. Prin corupţie, prin incompetenţă, prin politicare sau prin deprofesionalizare putem putem în pericol România mai mult decât orice altă ameninţare”, a declarat Traian Băsescu.

În declaraţia sa, preşedintele nu a nominalizat guvernul condus de Victor Ponta.

Dar şeful statului a cerut Executivului să aloce Ministerului Apărării bugetul convenit cu NATO - 2% din PIB.

Cererea a fost sancţionată de premier: „E uşor să ţii discursuri la Cotroceni sau aici după ce ai tăiat banii de la Armată şi după ce ai lăsat militari pensionari fără pensii (...) Nu cu populisme şi demagogii că nu băgăm nicio taxă dar o să avem bani. De unde să avem că nu a găsit nimeni în curtea Cotroceniului sau a guvernului un sac cu bani”.

Preşedintele şi premierul s-au evitat în timpul ceremoniilor de la Parlament. Nu s-au salutat în sală, iar Victor Ponta a preferat un loc în plen, nu la tribună.

Nu a fost singurul moment stânjenitor care l-a avut în centru pe şeful statului. La sosirea la Palatul Parlamentului, Traian Băsescu a evitat să-l salute pe preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. Reacţia celui din urmă a venit înainte de începerea şedinţei solemne.

Cu o zi în urmă, şi la Palatul Cotroceni a avut loc o ceremonie dedicată aniversării NATO, la care nu au participat nici premierul Victor Ponta, nici preşedinţii celor două camere.

La ceremonia de la Parlament au participat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, dar şi principesa Margareta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri