Baron PSD de Argeș, eliberat condiționat

Data actualizării: Data publicării:
constantin nicolescu digi

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș Constantin Nicolescu va ieși din închisoare, după ce Tribunalul Argeș a dispus, luni, liberarea sa condiționată, pe motiv că a efectuat o treime din pedeapsă și are peste 60 de ani.

Judecătoria Pitești i-a respins, în luna aprilie, liberarea condiționată, dar Constantin Nicolescu a atacat decizia la Tribunalul Argeș, care i-a dat, luni, câștig de cauză.

Fostul președinte al CJ Argeș a solicitat liberarea condiționată după executarea unei treimi din pedeapsă, legea permițând acest lucru în cazul persoanelor de peste 60 de ani.

Nicolescu a fost încarcerat, pe 5 februarie 2015, la Penitenciarul Colibași, după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar privind, printre altele, fraude cu fonduri europene. El a primit și o pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi, pe o perioadă de 5 ani.

Constantin Nicolescu a mai fost condamnat de Curtea de Apel București, pe 5 mai, la o pedeapsă de opt ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru fraude cu fonduri europene în legătură cu construcția unui pod în localitatea argeșeană Căteasca. Sentința nu era însă definitivă.

Un alt dosar, în care fostul președinte al CJ Argeș a fost deferit justiției în noiembrie 2015, alături de deputatul Mircea Gheorghe Drăghici și 38 de inculpați care, la data faptelor, erau primari și viceprimari de localități, se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

De numele lui Constantin Nicolescu este legat un episod din 2011, când liderii PSD au făcut zid în jurul acestuia, după ce magistrații Tribunalului Argeș au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile. La mitingul de susținere a lui Nicolescu de la Pitești au participat Victor Ponta, Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bănicioiu, Adrian Severin și Titus Corlățean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri