Băsescu, furios pentru decizia lui Tudorel Toader

Data actualizării: Data publicării:
tt

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1TV, că discursul ministrului justiţiei, Tudorel Toader, despre evaluarea procurorului general şi a procurorului-şef al DNA a fost „unul profesionist, cu o concluzie de slugă”. Fostul șef al statului a comentat că Tudorel Toader este un „marţafoi care ori de câte ori a fost nevoie s-a pliat pe interese”.

170227_TUDOREL_TOADER_MJ_01_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos_Octav Ganea

Traian Băsescu a susţinut că, în urma deciziei ministrului justiţiei, „începând de astăzi statul român lucrează pe oportunităţi”.

„Am urmărit şi eu discursul ministrului justiţiei. A fost un discurs profesionist cu o concluzie de slugă. A constatat nefuncţionalităţile DNA, încălcarea gravă a Constituţiei şi apoi spune că nu e oportun să luăm măsuri împotriva celor care încalcă Constituţia. De astăzi, statul român lucrează pe oportunităţi, ci nu pe Constituţie. E explicaţia unui marţafoi propusat la Curtea Constituţională de Fenechiu, care ori de câte ori a fost nevoie s-a pliat pe interese. Păcat că Tudorel Toader ştie carte, dar rămâne o slugă”, a declarat fostul preşedinte.

El a mai susţinut că, de astăzi, în România „s-a relativizat Constituţia”.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că în acest moment nu este oportună revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Evaluând toţi factorii de constituţionalitate, legalitate şi oportunitate am apreciat că în acest moment nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a procurorului general şi a şefei DNA”, a spus Tudorel Toader, după o conferință de presă în care a prezentat concluziile raportului de evaluare a celor doi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri