Băsescu: Kovesi e un politician de viitor, ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis

Data publicării:
traian basescu

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, spune că Laura Codruța Kovesi este un politician de viitor și, dacă ar decide să candideze, ar putea fi o „variantă competitivă” pentru actualul președinte al României, Klaus Iohannis, în cazul în care cei doi ar participa în alegerile prezidențiale din 2019, relatează Agerpres.

basescu la digi

Sincer, nu am văzut articolul, dar dacă, deja, este trecută în categoria politicienilor de viitor, înseamnă că cei de la 'Le Monde' au făcut o analiză a aptitudinilor dânsei și au înțeles că are abordări de om politic și nu de procuror. Dacă vreți să fiu foarte sincer, pentru funcția pe care o îndeplinește, e un semnal foarte prost (...). Cei care citesc presa, care analizează declarațiile dânsei, care analizează pozițiile pe care le are — și eu le-am analizat de foarte multe ori — sunt poziții politice. Păi, când spune: am indisponibilizat 100 de milioane, se puteau construi cinci spitale cu 100 de milioane, e clar că e abordare de om politic”, a spus Traian Băsescu la un post de televiziune.

Întrebat dacă, în opinia sa, Kovesi ar putea să fie interesată de o carieră politică și chiar să ia în calcul o candidatură la Președinția României în 2019, președintele PMP a spus: „Poate fi, de ce nu?”.

Oricine se înscrie într-o cursă are șansa lui. Îmi e greu să evaluez cum va fi în 2019 bătălia pentru Președinție. Este clar, însă, că, în acest moment, în afară de Iohannis, nu există niciun alt competitor (...). Uitați-vă în toate partidele și spuneți-mi dacă este vreun politician care să aibă dimensiunea ce să-i dea șanse să câștige. Nu. Deci, doamna Kovesi ar fi o variantă competitivă pentru Iohannis”, a mai spus Băsescu.

El a afirmat că nu crede că autorul articolului din „Le Monde” ar fi „cel mai bun prieten al lui Kovesi”, „pentru că s-ar putea să-l citească și Iohannis”.

Întrebat unde îi vede viitorul profesional lui Kovesi, dacă se va ajunge la o demitere a acesteia de la șefia DNA, președintele PMP a spus: „În procuratură. Bănuiesc că nu-și va abandona meseria pe care spune că o iubește foarte mult”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri