Băsescu: Legea promulgată de Iohannis i-a închis dosarul de evaziune al lui Robert Negoiță

Data actualizării: Data publicării:
basescu fb

Fostul președinte Traian Băsescu critică legea prin care Parlamentul a șters sumele datorate, cu titlu de impozit și contribuții sociale, de dezvoltatorii imobiliari care au construit blocuri întregi sau chiar mini-cartiere pe „persoană fizică”. „Mafia este transpartinică, indiferent dacă ne place sau nu”, scrie Băsescu, aratând că un prim beneficiar, poate cel mai cunoscut, este primarul Sectorului 3, social-democratul Robert Negoiță.

basescu fb
Sursă foto: Facebook

Legea nr. 29/2018 privind anularea unor obligații fiscale a fost inițiată de patru deputați PNL, a fost adoptată de Senat și Camera Deputaților aproape cu unanimitate de voturi și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 15 ianuarie.

„ Din păcate, mizeria USL-ului este mai actuală ca oricând, iar mafiile transpartinice PNL – PSD funcţionează perfect. Azi, primul exemplu de «luptă» liberală pentru combaterea corupţiei: deputaţii PNL Ion Ştefan, Raluca Turcan (şi tu Ralucuţa?), Claudiu Racuci şi Bogdan Huţucă iniţiază o lege prin care se dă amnistie fiscal pentru dezvoltatorii imobiliari evazionişti. Iniţiativa trece fulgerător prin Senat şi Camera Deputaţilor, este trimisă la promulgare pe 30 decembrie şi promulgată pe 15 ianuarie 2018 de Iohannis”, scrie Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

„Cu siguranţă sunt destui evazionişti în imobiliare, protejaţi în mod egal de PSD şi PNL. Explicaţia pentru avizele rapide şi pozitive din comisii, dominate de PSD şi PNL, stă în buna cooperare dintre evazioniştii susţinuţi transpartinic şi politicienii servitori ai evazioniştilor. Desigur, serviciul nu este gratuit”, mai scrie fostul președinte.

Liderul PMP susține și că un beneficiar al acestei legi este primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD). „Printe alţii, această lege i-a închis dosarul unei evaziuni de 77,5 milioane ron (16,5 milioane euro) făcută de PSD-istul Robert Negoiţă la vânzarea celor 1250 apartamente construite în Bucureşti. Cu siguranţă sunt şi mulţi alţii pe care eu nu-i ştiu. Nu cred că Raluca Turcan sau Klaus Iohannis sau consilierii domniei sale nu ştiau cazul PSD-istului Robert Negoiţă atât de mediatizat de presă”, scrie Traian Băsescu.

„Încep să înţeleg tot mai bine de ce PNL-ul nu a propus candidat pentru funcţia de premier, dar şi uşurinţa cu care doamna Viorica Vasilica Dăncilă a obţinut desemnarea. Spun ce-am mai spus: mafia este transpartinică, indiferent dacă ne place sau nu”, concluzionează fostul președinte.

Legea nr. 29/2018 prevede că „în cazul tranzacţiilor pentru care s-a aplicat impozitul pe venit din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice, se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, respectiv impozitul pe venit şi contribuţiile sociale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării acestor venituri ca venituri dintr-o activitate independentă, obţinute de către persoanele fizice din transferul proprietăţilor imobiliare care fac parte din patrimoniul afacerii, pe perioadele fiscale de până la 1 iunie 2017, şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi”.

La sfârșitul lunii iulie 2017, ANAF scotea la vânzare, la jumătate de preț, apartamentele din Popești Leordeni ale primarului PSD Robert Negoiță, în încercarea de a recupera paguba de circa 17 milioane de euro pe care acesta ar fi produs-o când a vândut peste 1.000 de apartamente fără plata TVA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri