Băsescu: Marius Bostan a fost remaniat pentru că era independent faţă de structuri de siguranţă naţională

Data publicării:
basescu maini facebook 15 09 2015

  

Foto: Facebook

”Păcat că a fost aruncat peste bord Marius Bostan, un ministru valoros. În afară de impostori, gulgutieri, obedienţi, oportunişti şi incompetenţi, guvernul Cioloş a avut şi un ministru competent în activitatea sa şi absolut responsabil în declaraţii publice, inclusiv cea legată de educaţie, chiar dacă aceasta din urmă a fost afectată de oarecare inabilitate politică, dar absolut corectă pe fond”, a comentat Traian Băsescu remanierea anunţată marţi de către prim-ministru. 

Băsescu susţine că demiterea lui Bostan a fost determinată de alte considerente decât prestaţia ca ministru al Comunicaţiilor. ”Pentru că era competent pe domeniul său şi independent faţă de unele structuri de siguranţă naţională, Marius Bostan a fost remaniat.  Un prostălău incompetent şi obedient îl va înlocui pe Marius Bostan, spre salvarea "interesului naţional"”, a scris fostul preşedinte adăugând că nu-l cunoaşte personal pe Bostan, dar că i-a urmărit activitatea ca ministru, precum şi în sectorul privat.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri: Adrian Curaj (Educaţie), Marius Bostan (Comunicaţii), Dan Stoenescu (Românii de Pretutindeni) şi Dan Costescu (Transporturi).

Premierul Dacian Cioloş a făcut următoarele propuneri pe care le va transmite preşedintelui României, Klaus Iohannis: prof. univ. dr. Mircea Dumitru pentru portofoliul de ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice; Petru Sorin Buşe este propus ca ministru al Transporturilor; Maria Ligor este noul ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni; portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

”La începutul mandatului mi-am asumat măsuri concrete care să aibă impact şi consistenţă. În unele dosare lucrurile au avansat bine, însă sunt şi omeni în care doresc să dau un nou impuls. Am decis azi să operez patru schimbări în Guvern. Nu înseamnă că nu voi face şi altele dacă apar probleme (...) Vreau să le mulţumesc celor patru miniştri. Au lucrat bine pentru multe proiecte, pe altele au fost anumite întârzieri”, a declarat premierul Dacian Cioloş, în declaraţia de presă susţinută marţi seara. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri