Beţia migraţiei politice: Un primar a făcut drumul dus-întors de la PDL la PSD în doar câteva zile

Data publicării:
primaria paulis arad

Primarul din Păuliş a făcut drumul dus-întors de la PDL la PSD în doar câteva zile. La scurt timp după ce s-a înscris în PSD, edilul s-a răzgândit şi a căutat o portiţă de scăpare. A cerut anularea adeziunii pe motiv că nu ar fi scrisă corect.

Lucrurile se complică şi mai mult când vrem să aflăm motivele pentru care primarul a decis să schimbe partidul. Spune că la începutul perioadei de migraţie a depus o adeziune la PDL pentru că a fost ales primar pe o listă a unei alianţe locale din care PDL a făcut parte la ultimele alegeri.

Localnicii din Pauliş nu ştiu nimic despre intenţiile primarului de a schimba partidul. Cu toţii sunt convinşi că acesta face parte în continuare din acelaşi partid pe care l-a reprezentat la ultimele alegeri din 2012.

Pentru că adeziunea cu PSD nu a fost înregistrată la Prefectură, primarul nu a fost exclus din PDL. Aşa că drumul de întoarcere printre democrat-liberali a fost şi mai scurt. Social-democraţii nu par însă deranjaţi.

Orice adeziune la un partid politic trebuie să ţi-o menţii practic în fiecare zi. În momentul în care tu zici că vrei să faci parte dintr-un alt partid politic noi nu avem o problemă cu asta. E problema dânsului”, a spus Flaviu Ghender, purtator de cuvânt al PSD Arad.

„Dânsul a avut o opţiune pentru ACL, respectiv aşa cum am spus, PDL – PNL. Această opţiune a fost înscrisă, ea rămâne şi pe mai departe”, a spus Adrian Ţolea, prim-vicepreşedinte PDL Arad.

În urma cu doar o saptamână, un alt primar din judeţ care semnase un angajament cu PNL odată cu ordonanţa migraţiei, s-a razgândit şi a făcut o cerere de intrare în PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri