Bilanțul lui Iohannis: Mulțumit de guvern, mai puțin de partide

Data actualizării: Data publicării:
IOHANNIS TOLERANT presidency

Președintele Klaus Iohannis face un bilanț, la aproape un an de la tragedia din Colectiv, care a dus la proteste de stradă, soldate cu schimbarea guvernului.

 

Sunt mulțumit de felul în care guvernul a gestionat treburile publice. Am constatat din primăvară, dar mai ales din vară, că mai toate partidele încearcă să se profileze atacând acest guvern. Eu cred că ce am așteptat si ce ne-am dorit cu toții de la un guvern tehnic s-a înfăptuit”, a spus Klaus Iohannis într-un interviu pentru Adevărul.

El a dat ca exemple creșterea economică „semnificativă” din acest an și organizarea alegerilor locale, care s-au desfășurat „în aproape perfectă ordine”.

Nu am niciun moitv să cred că alegerile parlamentare vor fi organizate altfel”, a spus președintele.

În ceea ce privește partidele, „aici lucrurile nu stau așa de bine”.

În zona partidelor eu am avut anumite aşteptări şi cred că mulţi români au avut aşteptări. Unele partide au înţeles aceste aşteptări şi chiar dacă greu, câteodată foarte greu, au încercat să se schimbe, să devină partide care sunt acceptabile şi pentru noile pretenţii. Alte partide, chiar dacă au înţeles acustic aceste aşteptări ale românilor, nu le-au înţeles în profunzime, nici măcar nu au încercat să se reformeze, au mimat reforma”, a spus Klaus Iohannis.

În decembrie vom vedea dacă alegătorul vede că unele partide au mimat și altele s-au mișcat sau nu contează acest lucru. Vom ști în ce direcție dorește România să meargă. Mi-aș fi dorit mai multă reformă, mai mult curaj”, a mai spus președintele.

Klaus Iohannis a vorbit și despre listele de candidați ale partidelor: „Au apărut schimbări și la unii și la alții. La unii schimbarea a fost, de exemplu, unii au înțeles și au scos penalii de pe liste și alții nu au dorit să facă acest lucru, chiar dacă au schimbat unele nume, dar au ramas alții, care trebuie să fie mai retrași, cred că le văd și alegătorii și vom ști la alegeri”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri